HuisTuin

Een zwembad in je tuin

Een zwembad in je tuin? Wat een luxe en te vergelijken met een televisie in de badkamer. Een zwembad is zeker tijdens de zomermaanden ideaal om heerlijk af te koelen in eigen tuin. Maar welk zwembad kies je dan? Ga je graven of kies je voor een opbouwzwembad? En vergeet vooral niet accessoires te kopen, of je nou gaat graven of voor een andere oplossing kiest.

Kostbare aangelegenheid

Voor je gaat uitgraven ga je wel na of je dan niet teveel van je eigen tuin inlevert. Bovendien is uitgraven een kostbare aangelegenheid. Een opbouwzwembad kan een  prima alternatief zijn. Deze oplossing is veel goedkoper. Je bouwt dan het zwembad ergens in april of mei op en laat het zwembad vervolgens staan tot september. Vervolgens breek je het zwembad gewon weer af. Zo houd je je tuin en heb je in de zomer de nodige afkoeling. Een win-win situatie.

Vergeet de accessoires niet

Welke oplossing je ook kiest, vergeet niet bij je zwembad de nodige accessoires te kopen. Die zijn minstens zo belangrijk. Denk maar eens aan de trap, een afdekzeil en een grondzeil. Zeer belangrijk is ook een zandfilterpomp, want je wilt het water wel schoon houden natuurlijk. Met een dergelijke pomp blijft het water circuleren en wordt het steeds gefilterd.  Een zwembad in je tuin betekent wel extra werk. Zo moet jij je zwembad steeds goed schoon houden  en verder besteed je aandacht aan de veiligheid, zeker als je nog kleinere kinderen hebt. Een zwembad in je tuin maakt dat je steeds  alert moet zijn.

Buiten het seizoen zijn de opbouwbaden vaak goedkoper

 Kies je voor een opbouwzwembad in je tuin, dan is het verstandig om vooral buiten het seizoen te kijken naar een geschikt model. Dan namelijk worden de zwembaden vaak goedkoper aangeboden.  Een zwembad uitgraven doe je echt alleen als je een heel grote tuin hebt. En een goed gevulde portemonnee.

Comments are closed.

Next Article:

0 %