HuisLifestyle

Turks stoombad in je huis

Wil jij thuis in de badkamer superieure luxe ervaren en écht genieten? Overweeg dan een Turks stoombad te laten plaatsen in de badkamer. Een eigen hammam heeft talloze voordelen, al dien jij je van te voren wel af te vragen of er voldoende ruimte is in je badkamer. Met een Turks stoombad in je badkamer en een mooi zwembad in je tuin hoef jij eigenlijk de deur niet meer uit om luxe te ervaren.

Turks stoombad goed voor de gezondheid

Als je nou gewoon zorgt dat je zelf een Turks stoombad in je badkamer hebt, scheelt je dat weer de tochtjes naar het wellnesscentrum in de buurt, zoals het je ook abonnements- of entreegeld bespaart. Voordeel is ook dat je het bad nu altijd helemaal voor jezelf hebt. Een Turks stoombad reinigt de huid op de best denkbare wijze en maakt je huid bovendien veel zachter. Bovendien heeft het een positieve uitwerking op de luchtwegen en kun je na een bezoek aan je eigen Turks stoombad weer vrijer ademen.

Houd rondom het Turk stoombad wel genoeg ruimte over

Houd bij de aanleg van een Turks stoombad in je badkamer rekening met het feit dat die tenminste 1,80 bij 1,80 meter ruimte vraagt. Bovendien moet je rondom ook wat ruimte houden, dit voor bijvoorbeeld de radiator en de wasbak. Over de prijs van een Turks stoombad  kun je weinig zinnigs zeggen. Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit, van de aanbieder en ook de grootte van het Turks stoombad. Ook het soort tegels dat je kiest speelt een rol bij de prijsbepaling. Uiteraard is het laten plaatsen van een Turk stoombad duurder in vergelijking met het zelf plaatsen.  Een Turks stoombad kun je dus in feite zo duur maken als je zelf wilt, afhankelijk ook van de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Zorg dat je een plan hebt

Je hebt de Turkse stoombaden in elk geval in heel veel uitvoeringen en in tal van verschillende formaten. Het is verstandig om als je plannen hebt een Turk stoombad te kopen een goede indeling van de badkamer te maken. Zorg dat je een plan hebt en richt je badkamer zo als het ware opnieuw in. Natuurlijk zijn er ook alternatieven beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een reguliere sauna, die warmer is in vergelijking met een Turks stoombad, of een infrarood sauna.

Comments are closed.

Next Article:

0 %