HuisInspiratie

Een droom realiseren met een keuken op maat

De perfecte keuken vinden kan lastig zijn het is daarom ook geen overbodige luxe om een keuken op maat te laten maken. Maar hoe realiseer je die droom keuken in het echt, hoe zorg je voor het lekkere sfeertje, de mooie materialen en bovenal dat je droomkeuken werkelijkheid wordt en aan al je wensen en behoeftes voldoet? In dit artikel vind je waar je rekening mee moet houden en hoe je je droomkeuken kan realiseren. 

Jouw wensen en behoeftes

Het allerbelangrijkste is voor jezelf op een rijtje krijgen wat jouw exacte wensen en behoeftes zijn wat betreft de keuken. Je kan bij je wensen en behoeftes denken aan onderstaande punten:

  • wel of geen laden 
  • wel of geen handgrepen
  • Inbouw apparatuur
  • Diepte en lengte van het aanrechtblad
  • De kleurkeuze van de keuken

Het ontwerp

Wanneer je verhuist naar een nieuw huis of een verbouwing hebt voor een nieuwe keuken dan is het eerst wat erbij komt kijken is dat je de nieuwe keuken moet ontwerpen. Het ontwerp bepaald waar de keuken komt, de vorm ervan en vanuit het ontwerp worden alle werkzaamheden bepaald. Je moet met alles rekening houden, waar je de eethoek plaatst, maar ook hoe de verlichting geplaatst wordt. Over het algemeen hou je dus rekening met vier onderdelen als je je keuken gaat ontwerpen, namelijk de gebruiksvriendelijkheid, de opstelling, de sfeer en tot slot de materialen en details. 

Gebruiksvriendelijkheid

Een keuken moet gebruiksvriendelijk zijn, wanneer je een keuken gaat ontwerpen is het dan ook niet geheel onbelangrijk dat die zo praktisch mogelijk gemaakt is. Tegenwoordig worden keukens een stuk hoger gemaakt dan ze voorheen waren, maar dat betekent niet dat het zo hoog is dat het onhandig is. 

De opstelling 

Allereerst moet je voor jezelf duidelijk hebben wat de afmetingen van de ruimte zijn waar de keuken in wordt geplaatst. Vervolgens kan je kijken naar welke vorm keuken je wil, een L vorm keuken vind je vaak in huizen waar er niet zoveel ruimte voor de keuken is. Is de ruimte groot, vierkant en open, dan is een kookeiland de perfecte oplossing ervoor. Het is belangrijk om voldoende loopruimte vrij te houden rondom de keuken. 

De sfeer en details

Maak een moodboard over welke sfeer jij terug wil laten komen in je keuken, dit kan je zelf maken of maken via Pinterest bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat de sfeer dan al duidelijk is voordat je aan de details gaat werken. Juist aan de hand van de sfeer, wensen en behoeftes kan er gekeken worden naar de details welke je terug wil zien in je nieuwe keuken.

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Comments are closed.

Next Article:

0 %