HuisInspiratie

De beste tips voor het kiezen van een vloer!

Als je een nieuwe vloer moet kiezen zijn er veel verschillende opties die de keuze moeilijk kunnen maken. Het allerbelangrijkste is dat je een vloer hebt die past bij jouw nieuwe woonomgeving. Denk daarom goed na over het gebruik van je vloer (slaapkamer of keuken) en waar je woont (woon je in een appartementencomplex? Dan is een geluiddempende vloer zeer belangrijk!) Wanneer je weet wat de wensen voor jouw vloer zijn kan je een betere keuze maken door te filteren door de verschillende vloeren die er op de markt zijn. We vertellen je graag meer over de verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Van het materiaal tot de soort vloer, hier vindt je de twee belangrijkste tips!

Het materiaal van de vloer

Allereerst kijk je naar het materiaal waar je vloer van gemaakt zal zijn. Het materiaal van de vloer is erg belangrijk, omdat de kwaliteiten van het materiaal ook de kwaliteiten van de vloer zullen zijn. Een houten vloer zal vanzelfsprekend hout als materiaal hebben, terwijl pvc laminaat vaker van kunstof gemaakt is. Als we deze vloer soorten vergelijken dan zal een houten vloer minder geluid dempen dan PVC laminaat.

De kleur van de vloer

Ook de kleur van de vloer is erg belangrijk. Deze zet namelijk de toon van de sfeer in huis. Bij een grijze vloer kan de sfeer van het gehele huis erg koud overkomen, terwijl een bruine vloer juist zorgt voor meer warmte. De kleur van de vloer is natuurlijk afhankelijk van de wensen van de bewoner en iedereen zal dan ook neigen naar een andere kleur vloer!

Soorten vloeren en de prijzen

Er zijn daarnaast verschillende soorten vloeren op de markt. Een houten vloer is verreweg de meest prijzige vloer die er is en deze heeft naast zijn aanschafprijs ook een hoge onderhoudsprijs. Als je iets wilt dat bijna gelijk is aan een houten vloer dan is PVC laminaat een goede optie. Deze is een stuk goedkoper en het onderhoud ervan is ook erg gemakkelijk. Wil je naar een goedkopere optie gaan dan is regulier laminaat en vinyl populair. Deze vloer soorten hebben een lagere kwaliteit dan de twee opties hiervoor, maar zijn een betere optie als je werkt met een budget.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Comments are closed.

Next Article:

0 %