HuisInspiratie

Hoe heb ik mijn slaapkamer ingericht?

Nadat ik verhuisd ben naar een groter paleisje werd het weer tijd om het hele huis in te richten en daarom dus ook de slaapkamer. Om slaapkamer inspiratie te krijgen heb ik inspiratie opgedaan via het internet. Zo vond ik dat er vele zijn die hun slaapkamer met een thema inrichten. Een bekend thema voor huizen nabij de zee is een zee, schip of schelp thema, waar de omgeving de slaapkamer heeft geïnspireerd. Een thema dat tegenwoordig meer populariteit heeft gekregen is het jungle thema. Dit komt doordat de mooie groene bladeren van de jungle goed te combineren zijn met natuurlijke tinten, zoals geel, bruin en oranje. Ook goed geeft het een extra boost om de kamer to the next level te liften.

Echter heb ik voor mijn slaapkamer het simpel gehouden. Daarom heb ik gekeken naar kleur en meubels die comfort naar voren halen.

Kamer wel verven of niet verven?

Allereerst ben ik begonnen met de kleur. De kamer had al een donkerblauwe muur en toevallig is blauw ook mijn favoriete kleur. Het was daarom een logische keuze om de donkerblauwe muur te laten waar die is. Daarbij wilde ik kleuren die blauw zouden complimenteren. De overige muren waren wit, waardoor er een mooi contrast ontstond en de vloer heeft een naturel eiken tint. Hierdoor besloot ik het overgordijn voor het raam in dezelfde kleur donkerblauw te nemen, zodat de kamer in gestoffeerde vorm een geheel kreeg.

Meubels uitkiezen op basis van kleur en comfort

Om de trend door te laten gaan bleef ik de donkerblauwe muur complimenteren met de meubels. Zo koos ik voor een bed dat een lichte houtkleur had dat mooi afsteekt tegen de donkerblauwe muur. Zo springen beide kleuren goed uit de kamer. Dit zou echter niet werken voor de witte muren. Hierdoor heb ik voor kasten gekozen in een donkerbruine eiken fineer kleur. Deze kleur maakt opnieuw een mooi contrast tussen donker en licht en brengt de kamer samen tot een geheel in kleur en comfort. Ook was het kiezen voor een kleine kast en een grote ladekast een bewuste keuze. Door het hebben van twee opties voor het opbergen van kleren is het makkelijker om flow te creëren in de kamer, terwijl het ook de kamer opbreekt in verschillende delen.

Door simpele elementen te combineren heb ik de ultieme slaapkamer voor mezelf ingericht en ben ik blij met het resultaat. Hoe ziet jouw ultieme slaapkamer?

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Comments are closed.

Next Article:

0 %