Huis

De regendouche voelt als een warme regenbui

Mocht je nou een nieuwe douche aan willen leggen, overweeg dan eens een regendouche te plaatsen. Dan heb je echt wat bijzonders. De regendouche heeft de nodige voordelen, maar vraagt ook om extra prestaties van je cv-ketel. Lees hier meer over de regendouche, voor veel mensen de perfecte douche die wel wordt vergelijken met een warme regenbui.

Wat is een regendouche?

De regendouche is een luxe douche, die je in de meeste gevallen in hotels tegenkomt. Het is heerlijk douchen onder de regendouche. De straal is breder en het water wordt veel beter verdeeld over je lichaam. Je rug wordt niet koud, bijvoorbeeld als jij je gezicht wast. Je hoeft de douchekop eindelijk niet meer vast te houden en bovendien hoef je de douche niet steeds weer op de juiste hoogte te zetten of de goede kant op te draaien. De regendouche hangt simpelweg altijd goed. Je ervaart veel comfort als je onder de douche staat en daarnaast heeft de regendouche ook nog eens een mooie uitstraling. Redenen voldoende dus om ook voor deze luxe en speciale douche te kiezen.

Hoe hoog moet een regendouche hangen?

Het is altijd belangrijk dat je bij de regendouche tenminste twintig centimeter vrijlaat tussen het plafond en de douchekop. Alleen dan kun je de douchekop namelijk gemakkelijker bevestigen en ook reinigen. Wat betreft de hoogte wordt aangeraden de douchekop op minstens negentig centimeter boven de thermostaatkraan te maken. Deze kraan hangt vaak al op een hoogte van 110 centimeter boven de grond. Dat betekent dus dat de regendouche het best tot zijn recht komt op een hoogte van twee meter.

Welke Cv-ketel voor een regendouche

Het laten plaatsen van een regendouche kan nog best wat consequenties hebben. Zo verbruik je bewezen meer water als je een regendouche gebruikt. Heb jij een gewone, standaard douche, dan verbruik je gemiddeld zo rond de 10 liter water per minuut. Heb je een regendouche, dan verbruik je gedurende een minuut zeker twintig liter water. Dit vraagt nadrukkelijk meer van de Cv-ketel. Er is meer vermogen nodig bij een hoger verbruik namelijk. Als je een regendouche hebt, wil je wel steeds dat de waterdruk in orde is en dat ook het warmwatercomfort optimaal is. In het algemeen kun je zeggen dat je voor een regendouche een CW5 ketel of hoger nodig hebt. Zeker als je op meerdere plaatsen tegelijk warm water wenst te gebruiken. Van CW5 ketels is bekend dat ze een vol bad met 150 liter water van 40 graden in tien minuten kunnen leveren. Ook zijn ze in staat om twee waterbesparende douches tegelijk te laten functioneren.

Regendouche zwart

De trend van dit moment is de kleur zwart, ook in je badkamer en dus ook wat betreft de regendouche. Je ziet steeds vaker elementen in de badkamer. Zwart geeft elke ruimte een meer luxe en stijlvolle uitstraling. Ook de regendouche is trendy en is dus beschikbaar in de varianten zwart glanzend en mat zwart. Je hebt de douches bovendien in verschillende designs en daarom prima te combineren met andere stijlen en kleuren. Zo kun je dus ook in de badkamer een unieke uitstraling realiseren.

Ervaar het genot van een warme regenbui

Het is heerlijk onder de regendouche, die aanvoelt als een warme regenbui. Vaak kun je met een ecostand ook nog enigszins besparen op je waterverbruik, want je verbruikt met deze douche wel gewoon veel meer water. Met de regendouche creëer je een luxere uitstraling en onder de douche ervaar je een veel meer ontspannen gevoel. Nadelen? Het hoge waterverbruik vooral, en het feit dat je de douchekop dus niet hoeft en vaak ook niet kunt verstellen. Let wel op dat je voldoende hoogte in je badkamer hebt voor een regendouche. Niet elke badkamer is standaard geschikt voor het installeren van een regendouche namelijk.

Comments are closed.

Next Article:

0 %