Overig

Garage opknappen

Waar je met de rommel naar toe moet? Och, zet eerst maar in de garage. En vervolgens staat de rommel jarenlang in de garage. Het is voor veel mensen ongetwijfeld herkenbaar. De ooit eens ruime garage is binnen no-time vol en voller. Tijd om op te ruimen en de garage op te knappen. Maar waar begin je?

Fitnessruimte of kantoor aan huis?

Als je de garage op wilt knappen, dan moet je eerst eens uitzoeken hoe je de garage precies wilt gebruiken. Welke functie wil je de garage geven? Wil je de auto eindelijk weer een plaats geven in de garage? Dan zul je veel spullen eindelijk eens weg moeten doen. Wil je er een kantoor aan huis of fitnessruimte van maken? Dan wordt weer een andere afwerking gevraagd en bepaal je eerst hoeveel ruimte je precies nodig hebt. Heb je deze zaken voor jezelf goed in beeld? Dan kan het grote opruimen beginnen.

De eerste stap? Ruim de garage op

De eerste stap is altijd opruimen. Zorg dat je een aanhanger, containers of vuilniszakken klaar hebt staan zodat je de rommel snel uit je gezichtsveld hebt. Kom je dingen tegen die uitgezocht moeten worden? Zet die dan eerste elders in je huis. Anders liggen de werkzaamheden in de garage te lang stil. Dat wat je wilt houden kun je opbergen in speciale opbergdozen.

Kies voor een slijtvaste vloer in je garage

Is de grootste rommel weg? Dan zie je eindelijk weer eens hoe groot de garage eigenlijk i en hoe geschikt ook voor een tuinfeest zonder partytenten. Daar zul je nog van opkijken. Hoe leger de garage wordt, hoe groter ie lijkt. Meestal komen er als je in een lege garage staat als vanzelf ideeën opborrelen. Nu de garage leeg is,  is het verstandig eerst de vloer aan te pakken. Waar je de garage ook voor gaat gebruiken, het is het beste een slijtvaste vloer te kiezen. Denk maar eens aan een epoxy gietvloer of een betonlook vloercoating. Heb je meteen een vloeistofdichte vloer die zelfs bestand is tegen olie en chemicaliën.

Laat de wanden isoleren als je de ruimte wilt verwarmen

De wanden dan. Kies je voor een kantoor aan huis, dan is stucen wellicht een goed idee. Wil je de ruimte goed kunnen verwarmen, zorg dan voor isolatie onder de wandbekleding. De ruimte wordt echt een verlengstuk van je woning als je isoleert een voor mooie wandbekleding kiest. Renovliesbehang kan een prima alternatief zijn voor het inhuren van de stukadoor overigens. Is nog goedkoper ook.

Laat het denkproces maar beginnen

Dan nog de inrichting. Wil je de auto kwijt in de garage? Investeer in opbergsystemen die bij voorkeur de gehele wand beslaan. Maak in elk geval zoveel mogelijk gebruik van de ruimte die je daar hebt. Laat de vloer in elk geval zo veel mogelijk vrij. Mocht je van de garage nou gewoon een opbergplaats willen maken, dan moet je een looproute bepalen. De rest kun je dan invullen met leuke kasten en met opbergsystemen. Het opknappen van de garage begint altijd in je hoofd dus. Je moet eerst weten wat je precies wilt, voor je aan de slag gaat. Laat het denkproces dus maar beginnen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %