Huis

De mooiste industriële meubels uitkiezen

Wanneer je het hebt over woonstijlen dan kan je de industriële woonstijl niet missen. Steeds vaker is de industriële stijl zichtbaar, niet alleen in de woning, maar ook op kantoor en leuke hippe horeca tentjes. Het is niet alleen een leuke stijl om te zien, maar is ook nog eens heel handig, helemaal in deze tijd waar panden wel worden gerenoveerd, maar lang niet alles weg gewerkt kan worden. Denk hierbij aan zichtbare buizen en of waterleidingen, deze twee sluiten heel mooi aan bij de industriële woonstijl. Je leest in dit artikel alles over de industriële woonstijl, zodat je precies weet wat je nodig hebt in de woonwinkel voor industriele meubels

Kenmerken van een industrieel interieur

Wanneer je aan de industriële woonstijl denkt dan moet je gelijk denken aan de fabrieksarchitectuur uit de 19e eeuw. De woning kenmerkt zich door een robuuste en rauwe uitstraling, waardoor je woning een stoere look krijgt. In een industriële woonstijl zie je weinig accessoires, maar juist veel elementen, zoals hout, staal en beton. Een clean en sobere uitstraling is wat kenmerkend is voor de industriële woonstijl, maar dat betekent niet dat een koude uitstraling in de woning nodig is.

Kleuren

Neutrale kleuren staan centraal in een industrieel interieur, denk hierbij aan kleuren zoals, wit, grijs, zwart en soms ook bruin tinten. In de moderne woningen wordt er vaak wel gebruik gemaakt van accessoires. De accessoires zie je vaak wel in kleur, zodat er wat kleur wordt toegevoegd in het interieur. Denk aan felle kleuren zoals, geel, blauw of turquoise. Heb je liever geen felle kleuren maar ben je op zoek naar een harmonieus geheel, kies dan voor verschillende tinten grijs.

Materialen

Een industrieel interieur wordt vooral gekenmerkt de rauwheid van de materialen. Ruw en niet afgewerkt hout is wat je vooral terugziet, maar ook verschillende soorten metalen, in verschillende vormen en maten. 

De vloer

Niet alleen het interieur is kenmerkend voor de woonstijl, maar ook de vloer. Het is daarom ook belangrijk dat de vloer passend is bij de woonstijl. Voor de industriële woonstijl moet je denken aan pvc tegels of laminaat in donkere kleuren, zoals bruin, zwart of donkergrijs. 

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Comments are closed.

Next Article:

0 %