Huis

Garage isoleren

Ben je graag in de garage lekker aan het klussen of bezig met je hobby, dan is het natuurlijk heel erg fijn als de temperatuur in de garage niet te koud is in de winter en in de zomer niet te heet. Hier zou het isoleren van je garagedeur een rol in kunnen spelen. Misschien vraag je je nu af hoe je dat dan zou moeten doen? In deze blog vertellen wij alles wat je moet weten over het isoleren van je garagedeur. 

Waarom zou je je garagedeur isoleren? 

Het is belangrijk om je garage goed geïsoleerd te hebben. Dus ook de deur die de toegang is naar je garage. Je garagedeur isoleren zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in je garage, maar draagt er ook aan bij dat je veel minder energie kosten kwijt bent om een aangename temperatuur te krijgen en te behouden in je garage. Zo hou je ook nog wat geld op zak.

Het kan zijn dat je garage meerdere ingangen en deuren heeft. Bijvoorbeeld een deur rechtstreeks het huis in, de deur waardoor je je auto naar binnen rijdt en misschien ook wel een deur waardoor je in de tuin uitkomt zodat je meteen heerlijk kan genieten van je veranda als je na een drukke werkdag thuis komt op een mooie zomerse dag. Zo kan je meteen lekker in je jacuzzi gaan zitten als je dat zou willen.

De wijze van isoleren

Het isoleren van je garagedeur is niet meteen het enige dat je dan aan zou moeten pakken. Want uit het isoleren van de garagedeur alleen haal je niet de meeste winst als het gaat om de hele isolatie van je garage. 

De meeste winst kan je halen uit het isoleren van de zijkanten van de deur. Aan de onderkant kan je de deuren voorzien van een tochtstrip. Langs de rand van een deur is het bijna altijd zo dat er nog een klein randje open blijft waar nog allemaal lucht doorheen naar binnen kan stromen. 

Voor die kiertjes aan de zijkant van je deur heb je twee mogelijkheden om die te kunnen isoleren. Hiervoor zou je ook tocht strips kunnen plaatsen, maar je hebt ook speciale tape die je dan aan de deurpost kan bevestigen zodat er geen lucht meer langs die kiertjes heen kan komen. Dit is een tape gemaakt van spons schuim en is flexibel waardoor het aan kan passen aan zijn omgeving. 

Waar moet je op letten bij het isoleren van je garagedeur?

Waar moet je op letten bij het isoleren van je garagedeur?

Bij het isoleren van je garage is het voor de materialen die je gaat gebruiken belangrijk om te kijken naar de vochtbestendigheid van de materialen. In een garage is het vaak koud en ook vochtig. Het is dan niet slim om materialen te gebruiken die niet vochtbestendig zijn. 

Mocht je het lastig vinden om de juiste materialen te kiezen kan je altijd in de bouwmarkt advies vragen over welke materialen het beste gebruiken bij de situatie van jouw garage. Een goede verkoper weet je daar alles over te vertellen. Het zou jammer zijn als je binnen afzienbare tijd alles opnieuw zou moeten isoleren door een verkeerde materiaalkeuze.

Wat ook van belang is bij de keuze van het juiste materiaal is het soort garagedeur. Sommige deuren zijn al geïsoleerd vanuit de fabriek. Maar de meeste deuren niet. Het soort garagedeur dat je hebt is ook belangrijk bij het soort materiaal dat je gaat gebruiken, want je kan niet alles zomaar ergens aan vast maken. 

Wanneer je een elektrische garagedeur hebt is het natuurlijk van groot belang dat je rekening houdt met de elektra van de garagedeur. Het zou jammer zijn als je bij het bevestigen van het isolatiemateriaal de electronica van je garagedeur aan zou tasten.

Hoe kan ik zelf mijn garagedeur isoleren? 

Als je alle materialen in huis hebt gehaald om je garagedeur(en) te gaan isoleren. Dan kan je twee dingen doen, je kan een vakman vragen dit voor je te doen, of je gaat het zelf doen. Je moet er wel rekening mee houden dat het isoleren van je garagedeur(en) niet even zomaar gedaan is. Je moet er wel even de tijd voor nemen. Het is niet iets dat je even snel tussendoor kan doen. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %