Huis

5 tips tegen schimmel in huis

Met deze 5 tips maak je jouw huis weer schimmelvrij

Zitten er zwarte groene vlekken op de muren van je huis? Dan heb je waarschijnlijk last van schimmel! Schimmels kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, vooral als je het lang laat zitten. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een oplossing vindt, en ik help je daarbij met deze 5 tips tegen schimmel in huis!

Pak het bij de kern aan

Schimmel in huis komt bijna altijd door een té vochtige lucht in je woning. Vaak komt dit vocht binnen via de kruipruimte van je huis, dit is dus de beste plek om te beginnen. Vul dan je vochtige kruipruimte met isolatiechips. Deze chips zorgen ervoor dat het vocht in je kruipruimte geen kans heeft om door de vloer naar boven te trekken en je muren te beschimmelen!

5 tips tegen schimmel in huis

Goede luchtverplaatsing

Door je huis goed en regelmatig te ventileren zorg je ervoor dat het lucht in huis minder vochtig wordt. Ventileren kan je makkelijk doen door een paar ramen open te zetten (op een kiertje is al goed!). Let er vooral op dat je een raam open zet wanneer je aan het koken bent, net uit de douche komt of de natte was in de kamer hangt te drogen. Naast het ventileren van je huis door ramen open te zetten, is het ook belangrijk dat je genoeg ventilatieroosters in je huis hebt. Ventilatieroosters zorgen voor een goede luchtverplaatsing in je huis, waardoor de vochtige lucht zo verdwenen is!

 

5 tips tegen schimmel in huis

Geen tochtstrips!

Tochtstrips zijn perfect om je huis lekker warm te houden in de winter, ze stoppen de koude tocht. Maar wanneer je tochtstrips op deuren hebt die in je huis zitten (dus niet je voordeur of achterdeur), dan zorgt dit ervoor dat de lucht in je huis ‘stil ligt’. Wanneer deze stil liggende lucht erg vochtig is, trekt dit vocht in je muren en veroorzaakt het schimmel. Heb jij thuis stilliggende lucht? Dit kan je merken doordat een deur in huis dicht slaat wanneer je een andere deur opent!

5 tips tegen schimmel in huis

Laat het binnen niet te koud worden

Mogelijk zet je jouw verwarming in de nacht een tikje kouder om energie te besparen, heel goed! Maar als de lucht kouder wordt, kan het lastig vocht vasthouden. Wanneer de lucht in je huis vochtig is en kouder wordt, zal het vocht loslaten achter kasten of in koude hoekjes. Zorg daarom dat de lucht in je huis niet kouder wordt dan 14 graden! 

5 tips tegen schimmel in huis

Smart Thermostat with a hand saving energy

Lekkende leidingen

Wanneer er schimmel op je plafond zit, is de kans groot dat dit door een lekkage in een leiding komt. Omdat het lekkende water in je plafond trekt, zorgt dit ervoor dat er schimmel ontstaat. Vaak ontstaat lekkage door slecht kitwerk, daarom kan je over het algemeen zelf je lekkage vrij simpel repareren! Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk je lekkage probleem oplost, want als je het lang laat lekken kan dit erg veel schade aanrichten!

5 tips tegen schimmel in huis

Comments are closed.

Next Article:

0 %