Overig

Zijn er ook glamping plekken op een normale camping?

Wat is kamperen eigenlijk?

Sommigen van ons zoeken een uitdaging die haaks staat op ons comfortabele leven. Misschien ontdekken we het meeste avontuur door het leven terug te brengen tot het allernoodzakelijkste, of hebben we wat extra comfort nodig om de reis draaglijker te maken. Hoe dan ook, wat de excursie ook inhoudt, we noemen het kamperen.

Wat hebben we nodig om in leven te blijven? Voor sommigen bepaalt deze uitspraak elke beslissing die ze nemen bij het plannen van een excursie. Een rugzak, een tent, wat basisbenodigdheden, een paar duurzame laarzen, water, en een slaapzak of hangmat is misschien alles wat je nodig hebt. Anderen kunnen baat hebben bij extra voorzieningen zoals schoon drinkwater en een warme douche aan het eind van een lange dag vol plezier, avontuur en tijd met het gezin.

Soms hoef je niet over bergtoppen en ravijnen te trekken om een heerlijke tijd buiten te hebben. Je hebt een geweldige, comfortabele tent die groot genoeg is om in te staan, evenals een koelbox en een paar campingstoelen. Je visie op ruw doen op een camping is net zo oprecht – je reis wordt voltooid door gewoon buiten te zijn, uit te rusten rond een kampvuur, en tot leven te komen door zoveel van de moderne wereld achter je te laten.

Voor velen is ‘roughing it’ het symbool van de aantrekkingskracht van het buitenleven. Kamperen is een geweldige respijt van het dagelijks leven, omdat het biedt de eenvoudigste van het eenvoudige leven, een pauze van afleidingen, en de mogelijkheid om unplug en in het moment. Sommigen, aan de andere kant, vinden dat een populaire beweging die extra schepsel comfort biedt is de ideale manier om te genieten van het buitenleven.

Wat is glamping precies?

De laatste tien jaar is “glamping“, of elegant kamperen, uitgegroeid tot een pijler van de openluchtrecreatie. Als je een echt matras, stromend water of een toilet nodig hebt, zijn er nog genoeg oplossingen die de kloof tussen traditioneel kamperen en huiselijk comfort overbruggen. Hier zijn enkele voorbeelden van zulke mogelijkheden:

  • Camping hutten: Ze bieden een slaapplaats met een dak boven je hoofd, vier muren, en een bed. U hoeft geen tent of luchtbed mee te nemen.
  • Deluxe Hutten: Deluxe Cabins hebben een eigen badkamer naast het gemak van een Camping Cabin. Kitchenettes, beddengoed en andere voorzieningen zijn beschikbaar in sommige van de kamers. Deluxe Cabins met KOA Patios® zijn te vinden op bepaalde campings.
  • Boomhutten: Er is iets natuurlijk verleidelijks aan boomhutten dat mensen van alle leeftijden aanspreekt. Misschien heb je er als kind al een gehad, maar moderne boomhutten zijn een heerlijke manier om van een unieke buitenervaring te genieten. Je kunt niet op tegen het uitzicht van het luxe kamperen in een boomhut, die volledig omheind is en van alle gebruikelijke gemakken is voorzien.
  • Safari tenten: Je hebt ze waarschijnlijk gezien in films, neergestreken in sommige exotische gebied en het verstrekken van een gezellige leefruimte voor reizigers weg van huis. Waarom probeert u het niet eens en huurt u er zelf een? Safari tenten zijn de ideale combinatie van comfort en spanning, met veel inclusief meubilair, elektriciteit, volledig functionele keukens, en opslag.
  • Yurts: Deze ronde tenten, die in heel Azië populair zijn, hebben harde wanden en zijn volledig afgesloten. Sommige yurts zijn voorzien van elektriciteit, stromend water, echte bedden en andere voorzieningen.

Terwijl “cabine glamping” is gegroeid in populariteit, als je op zoek bent naar iets anders, kunt u ook proberen meer creatieve glamping keuzes! Gelukkig hebben veel van de normale camping locaties, een glamping optie, waardoor je toch de luxe van een huisje of blokhut kan combineren met de wildernis van een kamperen. Via Villatent kan je alle mogelijkheden voor glamping bekijken en vergelijken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %