Huis

EPDM als dakbedekkingsmateriaal

Ben jij op zoek naar een nieuwe dakbedekking? Wil je het dak van jouw woning bekleden met een dakbedekkingsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit? Dan is de rubbersoort EPDM het overwegen waard. EPDM staat bekend om de hoge weerbaarheid. Dit materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. Neerslag, vorst of juist hitte? Het maakt voor dit materiaal allemaal niet uit. Deze rubbersoort is onwijs sterk en is daardoor uitermate goed geschikt als dakbedekkingsmateriaal. 

Voordelen van EPDM op een rijtje

EPDM is een populaire dakbedekkingssoort. Deze populariteit heeft vanzelfsprekend te maken met de goede kwaliteit van het materiaal. Doordat het materiaal zo sterk is, gaat het heel lang mee. De levensduur van een EPDM dak kan oplopen tot wel vijftig jaar. Alleen al om deze reden is de populariteit van deze dakbedekkingssoort goed te verklaren. Maar het is niet het enige aspect dat bijdraagt aan de populariteit. Dit heeft deels ook te maken met de gebruiksvriendelijkheid van het materiaal. Een traditionele dakbedekkingssoort moet worden vast gebrand met branders. Hiervoor dien je professionele dakdekkers in te huren. Bij een EPDM dakbedekking ligt dat anders. Je kunt deze dakbedekkingssoort eenvoudig zelf plaatsen. Een EPDM dakbedekking moet namelijk met lijm worden bevestigd. 

Goed materieel voor de plaatsing en de afwerking

Voor de plaatsing van de EPDM dakbedekking heb je speciale EPDM lijm nodig. Voor de verlijming van horizontale delen kun je de bodemlijm gebruiken. Deze lijm zorgt ervoor dat het dakbedekkingsmateriaal zich aan de ondergrond hecht. De lijm wordt dan ook niet voor niets vaak hechtlijm genoemd. Voor het verlijmen van de opstanden en randen kun je de EPDM contactlijm gebruiken. Heb je de dakbedekking netjes bevestigd? Dan is de basis gelegd. Echter, de klus is pas klaar als je het geheel netjes hebt afgewerkt. Hiervoor kun je gebruik maken van de speciale EPDM kit. Maar ook de verkrijgbare daktrimmen zijn onmisbaar voor de afwerking van jouw EPDM dakbedekking. Een daktrim zorgt er namelijk voor dat de dakbedekking op zijn plaats blijft. 

EPDM pakket kopen

Voor de plaatsing van een EPDM dakbedekking hoef je niet te beschikken over kennis of ervaring. Eenieder kan zelf zijn of haar EPDM dakbedekking aanbrengen. Uiteraard is het wel van belang dat er gebruik wordt gemaakt van goed materieel. Ben je niet thuis op dit gebied? En wil je er zeker van zijn dat je nergens op misgrijpt? Dan biedt het EPDM pakket uitkomst. Dit pakket is uitgerust met alle materialen die nodig zijn voor de plaatsing van een EPDM dakbedekking. Van de lijm en de kit tot het dakbedekkingsmateriaal zelf. Met de aanschaf van het EPDM pakket ben jij klaar voor een succesvolle plaatsing van de dakbedekking.

Comments are closed.

Next Article:

0 %