Huis

Woon langer in je luxe huis met deze tips

Helaas komt ouderdom vaak met gebreken. Woon je net zo heerlijk in je luxe huis, wordt het steeds moeilijker om je zelfstandig te redden. Toch zijn er manieren waardoor je het verblijf in je luxe huis kunt verlengen. We geven je hier wat tips.

Hulpmiddelen als douchen een probleem is

Als je ouder wordt, kan bijvoorbeeld douchen een probleem worden. Met een douchekruk echter, gaat het je al een stuk gemakkelijker af. Je hebt de douche op de eerste etage dan al bereikt met een traplift. Uiteraard zorg je voor badmatten en een badopstapje en zorg je dat het slipgevaar tot een minimum beperkt is. Doe je dat, dan is douchen geen enkel probleem. Op gevorderde leeftijd kan zelfs het bezoek aan het toilet problematisch worden. Gelukkig kun je daar speciale stoelen voor aanschaffen, net als de bekende toiletverhogers. Ook zijn er volop beugels en steunen speciaal voor het toilet beschikbaar.

Genoeg hulp op het moment dat lopen je wat moeilijker afgaat

Om nou niet voor elk wissewasje naar de dokter te moeten, kun je thuis alvast extra medische hulpmiddelen aanschaffen. Zo zijn er glucosemeters en prikpennen te koop, net als allerlei teststrips. Ook katheters en stoma hulpmiddelen vind je volop in de winkels tegenwoordig. Gaat lopen je minder af? Een drempelhulp kopen is iets wat je altijd kunt doen. Je kunt tegenwoordig echter ook prima in het bezit komen van rolstoelen, trippelstoelen en voor buiten scootmobielen en driewielfietsen. Met een rollator heb je ook ondersteuning bij het lopen en als je het gemakkelijk wilt maken dan zorg je dat alle drempels uit je huis verwijderd worden.

Maak het jezelf een stuk gemakkelijk met elektrische gordijnenrails

Ook zoiets als slechtziendheid hoeft niet meteen een aanleiding te zijn om elders te gaan wonen. Je hebt tegenwoordig sprekende horloges bijvoorbeeld en als je wilt blijven lezen dan kun je allerhande vergrootglazen kopen net als een loep met een lamp. Ook handig als je wat ouder wordt, is een speciale seniorentelefoon, zoals jij je het zelf gemakkelijker kunt maken door bijvoorbeeld te kiezen voor elektrische gordijnenrails. In dat geval is het toch al gemakkelijk om meer afstandsbedieningen te kopen. Voor senioren heb je ook alarm horloges. In de keukens kun je gebruik maken van grijpers, speciale openers, speciale snijplanken en ook hier heb je speciale zitkrukken voor. In de woonkamer kies je voor een heerlijke, comfortabele sta-op-stoel.

Comments are closed.

Next Article:

0 %