Tuin

Creëer een stijlvolle maar praktische overkapping

Eigenlijk kan geen Nederlandse tuin nog zonder een overkapping. Het weer is in ons land nou eenmaal onbetrouwbaar en ook in de zomermaanden kan je zomaar ineens uit het niets beginnen te regenen en te waaien. Een overkapping is dan handig, mits het maar niet in kan regenen natuurlijk. Zoek daarom vooral naar een praktische overkapping.

Op maat gemaakte raamzeilen: ervaar het buitengevoel en voel je toch beschermd

Idealiter zit je lekker uit de wind en dat doe je bij voorkeur uit de wind en met een raamzeil overkapping, een afscheiding of een tent. Met een raamzeil voorkom je dat het inregent en houd je toch zicht. Je zit dan dus beschut tegen de wind en andere weersinvloeden. Het voordeel van deze raamzeilen is dat ze altijd op maat gemaakt kunnen worden. Met een dergelijk raamzeil heb je en het buitengevoel en ben je beschermd tegen regen en ook wind.

Je rolt het op en bergt het gemakkelijk op

Je kunt een overkapping nemen met een raam van glas. Dat is uiteraard ook prima, transparant raamzeil is echter behoorlijk goedkoper in vergelijking met glas. Nog iets; als je er geen beroep op doet dan kun je het raamzeil gewoon opbergen door het op te rollen. Dat lukt je met glas niet. Zeker als je net buiten zit dan is het uitermate vervelend dat je door een beetje inwaaiende regen en wat wind naar binnen moet verhuizen. Zonde. Met transparant PVC raamzeil kun je de overkapping dicht maken en ben je beschermd. Zorg er wel voor dat je de overkapping ook weer niet te dicht maakt.

Pas op voor vochtproblemen onder de overkapping

Het is belangrijk de overkapping licht en luchtig te houden. Je wilt immers het gevoel dat je echt buiten bent wel ervaren. Als je dus het juiste raamzeil neemt, dan is dat een zeil dat zowel aan de eisen van de zomer als die van de winter voldoet. Houd het dus vooral licht en luchtig. Het is zeker als je een overkapping kiest die je deels afsluit met ramen of met raamzeil goed te blijven ventileren. Voor je het weet zijn er vochtproblemen onder je overkapping en dat is niet goed voor de constructie van je overkapping. Zorg daarom voor ventilatie. Met raamzeil zit je lekker uit de wind en houd je zicht op alles. Zo zit je heerlijk buiten, en ben je toch beschermd tegen wind en regen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %