Huis

Optimaal comfort met een sauna aan huis

Wist je dat slechts tien minuten sauna per dag al voor een verbetering zorgt van je fysieke én mentale gezondheid? Nog een reden te meer om te kiezen voor deze extra luxe in huis. Een sauna kopen doe je echter niet iedere dag. Daarom geven wij je een aantal tips waarmee je direct de juiste keuze maakt. Zo weet je zeker dat je nog jarenlang plezier hebt van jouw sauna aan huis.

Welk type sauna: een infrarood cabine of een Finse sauna?

De meeste mensen die een sauna kopen kiezen voor een infrarood sauna of een Finse sauna. Het verschil tussen beide types is de manier waarop de warmte zich verplaatst. Een Finse sauna zorgt ervoor dat de warmte zich via de lucht verspreidt. Het duurt enige tijd voordat deze sauna op temperatuur is. Een infrarood sauna verwarmt door middel van infrarood straling. Door deze manier van opwarmen is de cabine binnen tien minuten op temperatuur, veel sneller dan een Finse sauna. De infrarood straling is niet schadelijk. Sterker nog, deze straling heeft een positieve invloed op gewrichtspijn en spierpijn.

Welke houtsoort kies je?

Zowel een Finse als een infrarood sauna is opgebouwd uit hout. Dat is ook een geur die de meeste mensen direct associëren met een sauna. Wie het beste van het beste wil, kiest voor een sauna van Red Cedar. Deze Canadese houtsoort is van nature bestand tegen schimmels en bacteriën en daarom uitermate geschikt voor een warme en vochtige omgeving zoals een sauna. Een goedkoper alternatief voor Red Cedar is White Cedar. Door de sauna goed te onderhouden en het hout te behandelen met olie help je het te beschermen tegen krassen en vlekken zodat het er jarenlang als nieuw uit blijft zien.

Waar wil je de sauna plaatsen?

Misschien denk je erover om een sauna in de badkamer te plaatsen, maar een sauna is ook heel geschikt voor de tuin. Met zijn mooie design misstaat een sauna niet in een tuin, het zorgt zelfs voor een luxe uitstraling. Een sauna buiten vraagt echter wel om een goede isolatie en andere basiselementen die de aanschaf en plaatsing duurder kunnen maken. Een buitensauna is in de loop der tijd echter goed betaalbaar geworden. Voor de prijs hoef je deze upgrade van jouw tuin naar een wellness dus niet te laten. Kies ook voor optimaal comfort en haal een sauna in of bij huis.

Comments are closed.

Next Article:

0 %