Huis

Welke vloer moet je eigenlijk kiezen?

Wanneer je op de website van Ambiant kijkt, zul je al snel genoeg merken dat er een groot assortiment aan vloeren is. Dit kan er ook wel eens voor zorgen dat je als consument totaal niet weet waar je überhaupt moet beginnen met zoeken. Voor de consumenten die niet weten welke vloer ze moeten kiezen, is er een vragenlijst opgesteld met vragen die je je zelf eerst goed moet kunnen beantwoorden voordat je op zoek gaat naar de perfecte vloer. Je moet namelijk goed in je achterhoofd houden dat niet elke vloer geschikt is voor iedere ruimte. Er zit namelijk verschil in de vloeren die gelegd worden in de badkamer en die gelegd worden in de woonkamer bijvoorbeeld.

Vraag 1: Wil je gebruik maken van vloerverwarming?

Vraag nummer één is een hele belangrijke vraag bij het kopen van een nieuwe vloer: ‘Wil je gebruik maken van vloerverwarming?’. Vaak wanneer je een nieuwbouwhuis koopt, kan je er al nauwelijks meer omheen. Ondanks dat de vloerverwarming een ontzettend handige uitvinding is, moet je als consument wel weten dat niet iedere vloer van bijvoorbeeld Ambiant goed tegen deze vloerverwarming kan. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat de warmte goed doorgelaten kan worden bij vloerverwarming. Houten vloeren zijn bijvoorbeeld niet heel verstandig wanneer 

Vraag 2: Denk na over je lichtinval

Wanneer je een nieuwe vloer koopt bij bijvoorbeeld Ambiant, moet je goed nadenken over de lichtinval. Zo kan het zijn dat je door je vloer meer ruimte kan creëren als je simpelweg de handige trucjes weet. Wanneer je een patroonvloer kiest, zul je merken dat het het handigst is om je patroon richting het licht te laten lopen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer ruimte creëert in je kamer. Je moet daarnaast ook in je achterhoofd houden dat het spelen met lichtinval ook andere dingen met je vloer kan doen dan ruimte creëren. Het lichtinval kan er namelijk ook voor zorgen dat je vloer donkerder lijkt of juist veel lichter lijkt wanneer je kiest voor een donkere of lichtere kleur.

Vraag 3: Hoe ga je je vloer eigenlijk gebruiken?

Het is natuurlijk volkomen logisch dat je een vloer gebruikt als ondergrond om op te lopen. Toch is het misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een nieuwe vloer: ‘Hoe ga ik deze vloer eigenlijk gebruiken?’. Wil je namelijk niet veel onderhoud hebben aan je vloer en toch wel een zeer stevige vloer willen kopen? Dan is het bijvoorbeeld ontzettend handig om voor een laminaat vloer te kiezen. Heb je jonge kinderen en wil je niet dat je vloer na één keer morsen meteen vies is? Kies dan bijvoorbeeld niet voor tapijt maar juist voor PVC. PVC kan namelijk goed tegen een stootje.

Comments are closed.

Next Article:

0 %