Huis

Ruimte creëren rond je trap, zo doe je het!

Zeker in de grote steden is het een veel voorkomend probleem maar het kan overal in Nederland voorkomen: een gebruik aan ruimte in je woning. Je wil graag al je spullen kwijt en de spullen van je eventuele partner en kinderen maar het lijkt alsof de muren op je af komen met alle spullen die het huis in komen. Je gaat op zoek naar plekken waar je eventueel extra spullen kwijt kunt en je komt uit bij je trap. Hoe kun je het creëren van ruimte rond je trap het beste aanpakken?

De (kleine) ruimte onder de trap

Het sleutelwoord bij het creëren van ruimte is zonder twijfel ‘creativiteit’. Wees creatief met alle ruimte die je beschikbaar hebt, hoe klein deze ook is. Als je toegang hebt tot de ruimte onder je trap zorg dan dat je alle ruimte benut. Bij een onderkwart trap lijkt het onderste gedeelte van de trap bijvoorbeeld nutteloos. Zeker niet! Hier kunnen bijvoorbeeld schoenen neergezet worden, of je zet er een klein ladekastje neer voor spullen die je niet vaak gebruikt. Het hogere gedeelte kun je uiteraard meer kwijt. Een grotere kast waar je een kapstok op monteert bijvoorbeeld. Denk goed na over het benutten van alle ruimte en bedenk zoveel mogelijk functies voor de ruimte. 

De traptreden en wentelen

Als een trap wentelt is het soms moeilijker om de ruimte onder de trap te benutten. Bij een wenteltrap of een bovenkwart trap is de uitdaging vaak groter. Hier is deze extra optie om ruimte te creëren misschien extra interessant. Vaak hebben wentelende trap een spil waar de traptreden aan vast zitten. Aan de spil kun je een kast monteren of een kapstok maken. Wees creatief!
Een andere optie om gebruik te maken van de ruimte van je trap is het monteren van kleine ladekastjes in de traptreden van je trap. Dit hoeft natuurlijk niet in alle treden, dit zal ook waarschijnlijk niet gaan bij wentelende trappen. Het is een stilistische manier om extra ruimte te creëren!

De leuning en de ruimte erboven

Als laatste zijn we aangekomen bij de leuning aan de muurkant en de ruimte erboven. Je denkt niet snel aan het gebruiken van deze ruimte omdat het een erg functionele ruimte is en daarnaast wordt het vaak gebruikt om iets persoonlijks aan de muur te hangen. Echter heeft het veel potentie om meer ruimte te creëren. Waarom hang je geen kleine kastjes boven de leuning op? Of maak je van de ruimte boven de trapleuning de plek om schoenen op te bergen met schoenzakken? De leuning zelf kan ook van pas komen. Door er dingen onder te handen die de veiligheid van de trap niet tegen gaan kun je weer extra spullen kwijt.

Comments are closed.

Next Article:

0 %