Huis

Wat is een plissegordijn?

Een gordijn is een gordijn, zou je denken. Dat is echter niet het geval. Zo luistert een van de meest populaire gordijnen op dit moment naar de naam plissegordijn. De gordijnen zijn altijd mooi en bovendien zeer functioneel. Lees hier alles over het plissegordijn.

Plissegordijn op maat

Net als bij de meeste gordijnen is een plissegordijn ook op maat te maken. Daardoor kun je concluderen dat er een plissegordijn is voor elke ruimte en voor elk raam. Doorgaans kun je bij de winkel waar je het plissegordijn loopt het gordijn meteen op maat laten maken. Doe dat ook meteen waardoor je de gordijnen na aankoop meteen voor de ramen kunt hangen. Zo kun je zelfs plissegordijnen draai kiepraam vinden!

Plissegordijn top down

Het plissegordijn is bekend geworden om het top-down systeem, terwijl er ook gordijnen zijn in de vorm van plissegordijnen top down bottom up. De top down uitvoering werkt hetzelfde als een rolgordijn. Dit gordijn kun je van boven naar beneden trekken. Je bedient het gordijn in deze uitvoering met een trekkoord met een zogenaamde koordrem.

Plissegordijn met zijgeleiding

Plissegordijnen heb je ook beschikbaar met zijgeleiding. De zijgeleiding wordt ook wel eens de uitvoering met spandraden genoemd. Kies je voor zijgeleiding dan worden de gordijnen aan de zijkant bevestigd en ook begeleid. Op die manier weet je zeker dat je gordijn extra stevigheid heeft, zeker ten opzichte van een gordijn dat alleen aan de bovenkant bevestigd is. Een gordijn met zijgeleiding voorkomt dat het gordijn gaat klapperen. Van klapperen is sprake als het gordijn beweegt en aan alleen de bovenkant vastgemaakt is. Het kiezen van zijgeleiding is zo gek dus helemaal niet. Zo heb je de beschikking over een zeer stevig gordijn.

Verduisterend plissegordijn

Top down en met zijgeleiding. Daarmee hebben we nog steeds niet alle varianten van het gordijn benoemd. Want je hebt ook nog eens verduisterende plissegordijnen. Zoals de naam al doet vermoeden, houd je met dit gordijn licht buiten de deur. Om die reden is dit gordijn dan ook meteen het perfecte gordijn voor in de slaapkamer. Het is het ultieme bewijs hoe veelzijdig het gordijn is. En het is het ultieme bewijs dat functioneel wel degelijk te combineren is met een zekere mate van uitstraling.

Het zal je duidelijk zijn dat  niet elk gordijn hetzelfde is. Integendeel zelfs. Het plissegordijn is een van de meest gewilde gordijnen va het moment. Dat zit ‘m vooral in de functionaliteit van dit gordijn, gecombineerd met de mooie uitstraling die dit gordijn heeft. Tot slot, denk ook even aan de montage. Zo is er zelfs een plissegordijn zonder boren mogelijk!

Comments are closed.

Next Article:

0 %