Huis

Dure spullen verhuizen

Het is tijdens een verhuizing buitengewoon belangrijk om zicht te houden op je kostbare spullen. Er gaat altijd iets stuk gedurende een verhuizing en het zou zonde zijn dat dit nou precies je dure spullen betrof. We leggen je hier uit hoe je dit kunt voorkomen. Het kiezen van een professionele verhuisservice die de verhuizing voor je verzorgt, helpt ook zeker om geen dure spullen te beschadigen tijdens de verhuizing.

Markeer dozen met waardevolle en breekbare spullen

Hebben we het over dure spullen, dan hebben we het vaak ook over breekbare spullen. Markeer die dozen waarin breekbare spullen zitten duidelijk. Tijdens een verhuizing namelijk, roep je vaak de hulp in van allerlei mensen. En die weten niet wat er in de dozen zit. Door dit nadrukkelijk op de doos te vermelden, voorkom je dat de hulptroepen met de dozen gaan gooien of er anderszins onvoorzichtig met de dure spullen omgaan.

Gebruik papier bij het inpakken van breekbare spullen

Pak je de spullen in, gebruik dan bij voorkeur papier. Papier beschermt de breekbare spullen in de doos en vormt als het ware een extra beschermlaagje. Ook kun je zo de spullen gemakkelijker in een doos inpakken. Je kunt in dit kader krantenpapier gebruiken, maar even goed een beroep doen op keuken- of toiletpapier. Nog iets; doorgaans probeer je zoveel mogelijk spullen in één doos te krijgen. Doe dit niet bij breekbare en dure spullen. Gun de producten enigszins de ruimte. Het verkleint de kans op beschadigingen.

Reduceer de kans op beschadigingen

Zoals gesteld is het inhuren van de verhuisservice in Haarlem het meest verstandige wat je kunt doen. Op die manier reduceer je de kans op beschadigingen aan dure spullen aanzienlijk. Bovendien is het zo dat als er wel schade ontstaat, de verhuisservice daar tijdens de verhuizing voor verzekerd is. Het is vaak een schrale troost, maar in elk geval iets.

Plaats de televisie bij voorkeur rechtop

Tot de dure spullen van je huisraad behoort vaak ook de televisie, zeker als het om een breedbeeld televisie gaat. Ga je zelf verhuizen, plaats de televisie dan bij voorkeur rechtop, in dezelfde positie zoals de televisie ook in de kamer staat. Het led scherm wordt zo beter beschermd en is veel minder kwetsbaar tijdens de verhuizing, want er kan zo geen schade aangericht worden door andere spullen die verschuiven. Zet de televisie bij voorkeur tegen de wand van de auto. Ook zo beperk je de kans op schade.

Comments are closed.

Next Article:

0 %