Inspiratie

Waar kun je je tuinkachel neerzetten?

De zomer komt eraan! Het leven verplaatst zich weer naar buiten. ‘s Avonds is het fijn om te barbecueën of gezellig met vrienden of familie in de tuin te borrelen. Je wilt daarom dat je tuin een warme, plezierige sfeer heeft. Om die sfeer te creëren, heb je een tuinkachel nodig. Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk om een houtkachel online te bestellen. Een houtkachel brengt een romantische sfeer met zich mee en zorgt er daarnaast voor dat de temperatuur in je tuin prettig blijft, ook als het ‘s avonds wat afkoelt. Maar waar zet je je tuinkachel neer? Kan dit overal, of zijn er specifieke eisen? In dit artikel vertellen we het.

Kun je overal een tuinkachel neerzetten?

Heb jij een veranda, tuinhuis of overkapping in de tuin? Dan vraag je je misschien af of je je tuinkachel daar wel kunt neerzetten. Niet iedere veranda is hetzelfde, dus verschilt het per situatie of dit mogelijk is. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat je een tuinkachel alleen onder een overkapping kunt zetten, als die volledig is afgesloten. Een houtkachel met open verbranding kun je het beste op een open terrein plaatsen, in verband met de brandveiligheid van je veranda.

Waar kun je een tuinkachel het beste plaatsen?

Tuinkachels die hout verbranden, kun je het beste in de buurt van waar je ‘s avonds zit neerzetten. Let wel op dat de plaats waar je je houtkachel zet ook echt geschikt is. Je kunt een houtkachel bijvoorbeeld niet onder een veranda plaatsen, als er geen mogelijkheid tot rookafvoer is. Wil jij zeker weten dat je tuinkachel op de plek waar je hem neerzet kan en mag staan? Vraag dan een expert zoals de specialisten van Krul Alltech om advies of laat ze je houtkachel voor je plaatsen.

Kun je een houtkachel zelf plaatsen?

Het is het beste om een tuinkachel onder een veranda door de monteurs van Krul Alltech te laten plaatsen. Zij weten precies hoe ze ervoor zorgen dat er een goed rookafvoerkanaal wordt aangelegd. Daarnaast kunnen zij controleren of de plaats waar jij je tuinkachel wilt zetten geschikt is. Wil jij meer weten over tuinkachels? Bezoek dan de website van Krul Alltech.

Comments are closed.

Next Article:

0 %