HuisInspiratie

De nieuwste trends in Duitse keukens

Keukens zijn er in veel verschillende samenstellingen, maten, kleuren, vormen en materialen. Zo is er voor iedere woning en smaak wel een passende keuken te vinden. Wist je dat je hoogwaardige keukens ook in Duitsland kunt kopen? Duitse keukens staan er namelijk om bekend dat ze heel praktisch zijn ingericht met de nieuwe innovatieve ideeën. In dit artikel lees je dan ook alles over de nieuwste trends in Duitse keukens.

Zwarte keukens

Eén van de nieuwe trends op het gebied van Duitse keukens zijn de zwarte keukens. Steeds meer mensen kiezen voor zwarte details in het interieur, zoals zwarte klinken, zwarte kozijnen en zwarte plinten. De keuken kan hierbij niet achterblijven en een zwarte keuken dan ook helemaal trendy! Zwart is een kleur die je met veel andere kleuren en materialen kunt combineren voor bijzondere uitstralingen. Denk bijvoorbeeld aan matte keukenkastjes met glanzende grepen of een kastenwand van een lichtgekleurd hout met donkere kastjes. Je kunt met zwart alle kanten uit. Een nadeel van een zwarte keuken is wel dat vingerafdrukken en vette vlekken meer opvallen dan bij een witte keuken bijvoorbeeld. Maar met een vochtig doekje en wat afwasmiddel is dat zo weer schoon!

Duitse designkeukens

Zoals al eerder benoemd staan Duitse keukens erom bekend dat deze heel praktisch zijn ingericht. De vorm van de keuken volgt de functionaliteit. Hierdoor heb je altijd alles binnen handbereik, waardoor de keuken ergonomisch comfortabel zijn. Bovendien zijn de keukens vaak uniek in hun soort. Duitse keukens zijn functioneel, stijlvol en voorzijn van alle gemakken. De Duitse keukenbranche loopt voor op het gebied van innovatie en daarbij houden ze zelfs rekening met het verlichtingsplan. Dat is niet iets waar snel aan wordt gedacht, maar verlichting is heel belangrijk in een keuken. Het zorgt niet alleen voor sfeer en gezelligheid, maar het zorgt er ook voor at je tot in de late uurtjes probleemloos in de keuken bezig kunt zijn. 

Greeploze keukens

Een andere trend is de greeploze keuken. Hoewel je hier niet meteen aan zou denken, zijn dit technisch hoogstaande en goed doordachte keukens. De handgrepen missen, maar je kunt met een lichte druk de lade of het kastje openen en sluiten. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je rug, kun je met een lichte aanraking met de knie een kastje openen. Het openen en sluiten van deze lades gaat met een speciaal ontworpen geleidingstechniek, waardoor lades en kastjes geruisloos bedienbaar zijn. Bovendien geven greeploze keukens een moderne en strakke uitstraling aan het interieur. Er is heel veel mogelijk met bewegingstechnologie zoals dat bij greeploze keukens wordt toegepast. Zo kun je de verlichting automatisch aan en uit laten gaan of kastjes bedienen met een knopje. 

Industriële keukens

Industriële keukens zijn ook helemaal in. Stoere, robuuste en natuurlijke materialen vormen de basis voor werkbladen en keukenkastjes. Denk hierbij aan materialen als beton, glas, roestvrij staal en natuursteen. Kenmerkend voor industriële keukens is, naast het materiaalgebruik, de indeling van een keuken. Industriële keukens zijn vaak erg ruim en open opgezet. Keukens met een hoog plafons of waar veel ruimte is wordt vaak een industriële keuken geplaatst. Het kleurgebruik voor een industriële look is vaak donker en natuurlijk, zoals grijs, bruin, zwart en donkergroen. Dit in combinatie met de natuurlijke materialen zorgen voor een rustige uitstraling. Om deze rust een beetje op te heffen, wordt er vaak gekozen voor grote keukenaccessoires. Denk hierbij aan een groot fornuis of een robuuste gootsteen. Omdat de basis van een industriële keuken zo rustig is, kun je juist met de accessoires helemaal los gaan en er écht iets unieks en gezelligs van maken. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %