Huis

Verschillende soorten plafondsystemen

Wat betreft plafondsystemen is er ruim voldoende te kiezen. Dat kan het juist lastig te maken precies dat systeem te vinden waar je naar zoekt. We stellen hier een aantal bekende plafondsystemen aan je voor. En geloof ons, aan plafondbekleding geen gebrek.

PVC plafondbekleding

Laten we beginnen met PVC plafondbekleding. Voordeel van is dat deze plafondbekleding snel geplaatst kan worden. Bovendien is het ook in de meer vochtige ruimtes prima te gebruiken, in de vorm van bijvoorbeeld een PVC spanplafond als een soort van verlaagd plafond. Je kunt ook kiezen voor plafondpanelen. Deze panelen kunnen rechtstreeks op een oppervlak aangebracht worden. Dit kan bijvoorbeeld met lijm en nagels. Bij PVC plafondbekleding is ook al gemakkelijk isolatiemateriaal toe te voegen en kun je prima oneffenheden en vuil verbergen.

Verlaagd plafond

Als we het hebben over een verlaagd plafond, dan doelen we op een lichte structuur onder het bestaande plafond gehangen. Je kunt kiezen voor een verlaagd plafond vanwege technische en esthetische redenen. Met een verlaagd plafond kun je bestaande ruimtes prima isoleren. Je kunt een verlaagd plafond voorzien van nieuwe leidingen en led plafondspots. Met een verlaagd plafond kun je eveneens diverse niveaus realiseren. Vanuit technisch  perspectief realiseer je met een verlaagd plafond thermisch akoestische isolatie in huis. Het dient eveneens voor het verbergen van kabels, leidingen en technische kokers. Vanuit het oogpunt van ventilatie is een verlaagd plafond ideaal voor een optimale luchtcirculatie tussen verschillende kamers.

Kurkplafondbekleding

Ook een optie als het gaat om plafondsystemen is kiezen voor kurkplafondbekleding. Het is in elk geval een warme en veelzijdige oplossing, Bovendien is het een zeer milieuvriendelijk product. Deze bekleding werkt thermisch isolerend en zorg eveneens voor een beter akoestisch in elke kamer. De natuurlijke uitstraling van kurk maken van elke ruimte een gezellige en stijlvolle ruimte. Kurk is biologisch afbreekbaar en ook warmte isolerend. Kurk laat weinig tot geen lucht door en is bovendien zeer elastisch.

Spanplafond is zeer stijlvol

Wat dacht je verder van een spanplafond? Dit is een zeer stijlvol plafond vooral. Bovendien is dit een voordelige oprijs. Met een spanplafond wordt een kunstdoek bedoeld dat strak opgespannen wordt tegen onzichtbare profielen aan de wanden. Deze kunnen prima op maat gemaakt worden.

Gyproc plafond

Ook een Gyproc plafond biedt tal van voordelen. Je kunt bij zowel renovatie als nieuwbouw een dergelijk plafond toepassen. Gyproc is een gemakkelijk te gebruiken materiaal om plafonds mee te vervaardigen. Een dergelijk plafond is ook al ideaal om inbouwspots te gebruiken en om, leidingen en ventilatiekanalen in te realiseren. Dit plafond is de ideale oplossing als je voor extra isolatie wilt zorgen vanuit de binnenkant.

Het verlaagde plafond wordt het meest gebruikt

Een van de meest gebruikte toepassingen is het verlaagde plafond. Je kunt dit valse plafond op drie verschillende manieren plaatsen. De eerste manier is het afgehangen verlaagd plafond. Het plafond wordt dan onder de bestaande zoldering gehangen. Aan het al zittende plafond worden dan dragers bevestigd. Daar komt een structuur aan die bestaat uit een raster van rails. In deze raster worden uiteindelijk de afwerkingselementen ingehaakt of vastgeklemd.

Perfecte akoestische isolatie

Een tweede manier van een verlaagd plafond is het vrijdragend verlaagd plafond. In dat geval is geen ophangsysteem nodig. Nu wordt het plafond namelijk aan de muren en omtrek van de ruimte opgehangen. Het raster van de rails is gelijk als bij een afgehangen plafond. Groot voordeel van deze manier van plaatsen is de akoestische isolatie die echt perfect is. Tenslotte is er nog een opgespannen verlaagd plafond. Er worden dan rand profielen op de muur geschroefd. Tussen deze profielen wordt dan een synthetisch doek via warmtetechniek opgespannen.

Sluit de verlichting niet in met isolatiemateriaal

Bij een verlaagd plafond is het ook de vraag hoeveel centimeter je het plafond wilt of moet verlagen. Uiteraard is dat afhankelijk van de wensen die je hebt en wat het doel is van het verlagen van het plafond. Stel je wilt alleen leidingen plaatsen, dan is een aantal centimeters verlagen al voldoende. Wil je isoleren, dan verlaag je afhankelijk van de dikte tussen de 6 en 24 centimeter. Je kunt ook nog overwegen inbouwverlichting te plaatsen. In dat geval verlaag je het plafond minimaal 25 centimeter. Sluit de verlichting niet in met isolatie. Als je dat wel doet, dan dien je ter plekke wat isolatie weg te nemen. De isolatieschil wordt daar niet beter van. Wil je goed isoleren en verlichting inbouwen, dan dien je tenminste 20 centimeter met het plafond te zakken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %