Huis

Verhuizen: waar beginnen met inpakken

Je gaat verhuizen. Dat betekent dat je een hectische periode tegemoet gaat. Je kunt die periode minder hectisch maken door op tijd te beginnen met het inpakken van spullen, nadat je een verhuisdag gepland hebt met de verhuisservice. Dit kun je tenminste weken maar soms wel al maanden van tevoren doen. De vraag die veel mensen hebben is waar ze moeten beginnen met inpakken. Logisch, want inpakken doe je met beleid en op slimme wijze.

Pak de dozen in de slimste volgorde in

Je doet er in eerste instantie al verstandig aan om de dozen in een slimme volgorde in te pakken. Je begint dus altijd met spullen die je niet vaak gebruikt. Dergelijke spullen kun je bij wijze van spreken al maanden voor de verhuizing inpakken. Verhuis je in de winter, dan kun je ook zaken als zomerkleding alvast inpakken. In de zomermaanden verhuizen betekent dat je de winterkleding alvast netjes opgevouwen in de verhuisdozen doet. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld boeken en keukengerei dat je niet dagelijks gebruikt.

Reduceer stress en begin op tijd met inpakken van de verhuisdozen

Het is een gegeven dat verhuizen stress oplevert. Die kun je reduceren door op tijd te beginnen met het inpakken van de dozen. Doe gewoon elke keer een beetje. Dat voorkomt dat je uiteindelijk alles in een keer moet doen, met alle stress van dien. Uiteraard geldt dat je de spullen die je dagelijks gebruikt als laatste inpakt.

Krantenpapier of bubbelplastic

Bij het inpakken van de verhuisdozen is het verstandig een aantal zaken scherp in de gaten te houden. Zo let je scherp op het gewicht van de dozen. Maak ze niet te zwaar en leg de zwaardere spullen onderin de doos en vul aan met wat lichter materiaal. De breekbare producten verpak je in krantenpapier of in bubbelplastic. Nog een tip; houd de kleinere spullen bij elkaar. Heb je sieraden? Zorg dan dat je die bij elkaar houdt en doe ze bij elkaar in een klein tasje of een doosje.

Kies voor solide verhuisdozen

Ben jij een boekenwurm? Bestel dan alvast extra dozen bij het verhuisbedrijf in Alkmaar en onderschat het gewicht van boeken vooral niet. Kies om die reden ook vooral voor solide verhuisdozen. Het is ook al zeer verstandig om de onderdelen van meubels steeds bij elkaar in de doos te doen. Maak een label op je draden en snoeren zodat je in je nieuwe huis precies weet welke kabels en snoeren bij welk apparaat horen.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

Comments are closed.

Next Article:

0 %