Tuin

Verrijk je tuin met een trampoline

Het is soms moeilijk om je tuin gezellig aan te kleden. Zeker met het wisselvallige weer in België is het soms nadenken hoe je je tuin optimaal kan benutten. Een buitenzwembad is een dure investering waarbij het jaren kan duren voor je de kosten er hebt uitgehaald. Iets wat veel goedkoper is, is een trampoline. Hier hebben je kinderen minstens evenveel plezier aan. En jij stiekem ook!

Verschillende soorten trampolines

Vaak is het moeilijk in te schatten welke grootte van trampoline je het beste kan nemen. Enerzijds wil je een trampoline die groot genoeg is, maar anderzijds mag het niet de volledige tuin inpalmen. De trampoline 305 kan hiervoor een mogelijkheid zijn. Dit is een trampoline die 305 centimeter breed is. Voldoende ruim om je kind(eren) op te laten spelen, maar klein genoeg om de gemiddelde tuin niet helemaal te bezetten. Bij een trampoline, en dus ook bij de trampoline 305, kan je best altijd een beschermnet kopen. Dit is absoluut niet duur en zorgt voor extra veiligheid voor je kinderen. Zo kunnen ze zich volledig laten gaan zonder dat je je zorgen moet maken dat ze misschien naast de trampoline kunnen vallen. Daarnaast bedekken ze ook de veren aan de zijkant. Hieraan kunnen je kinderen zich dan ook al niet aan bezeren.

Zelf je eigen trampoline ingraven

De inground trampoline is een trampoline die, zoals de naam het al zegt, is ingegraven in de grond. Het voordeel hiervan is dat kinderen veiliger op en af de trampoline kan stappen. Daarnaast is het ook veel lager bij de grond dus ze kunnen al niet hoog van de trampoline vallen. Een ingegraven trampoline gaat ook veel beter op in het geheel van een tuin. Een ander voordeel kan zijn dat je niet bang moet zijn dat deze kan gaan waaien bij een zware storm. Een nadeel bij een inground trampoline kan zijn dat je veel meer werk hebt met het plaatsen van de trampoline. Indien je de put professioneel laat uitgraven, heb je natuurlijk een extra kost waar je rekening mee moet houden. Als je na een aantal jaar beslist om de trampoline weg te doen, heb je natuurlijk ook een gat dat je terug moet opvullen. Al heb je verschillende mogelijkheden om die put creatief op te vullen. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om je tuin te verrijken met een trampoline. Alvast veel springplezier!

Comments are closed.

Next Article:

0 %