Huis

Alles wat je moet weten over elektrische gordijnen

Zou jij ook wel de comfort willen ervaren van elektrische gordijnen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Net als bij de aanschaf van traditionele gordijnen zijn de opties talrijk en zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Zo moet je kiezen welk soort gordijn je wilt, maar speelt ook de kleur en het materiaal een rol. En dan hebben we het nog niet eens over de functionaliteit gehad. Het is tijd om alle feiten over elektrische gordijnen op een rij te zetten, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Hoe werken elektrische gordijnen?

De werking van elektrische gordijnen is in principe heel eenvoudig. Powered Blinds maakt bijvoorbeeld gebruik van een Somfy motor waarmee je de gordijnen kunt bedienen. Door middel van een wandschakelaar kun je de gordijnen openen of sluiten. Je kunt ook kiezen voor een afstandsbediening waarmee je de gordijnen zelfs vanaf de bank kunt bedienen. Kies je voor volledige automatisering? Dan kun je het elektrische gordijn bedienen met Smart Home. Met Smart Home is het zelfs mogelijk om programma’s te installeren die zorgen dat de gordijnen op vaste tijden geopend of gesloten worden. Combineer dit met sensoren en de gordijnen kunnen zelfs automatisch gesloten worden wanneer de zon erop schijnt.

Welke gordijnsoorten zijn er?

De keuze voor elektrische gordijnen beperkt je niet in je keuze qua raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen of plisségordijnen. Ook houten jaloezieën waarmee je nog beter de lichtinval kunt aanpassen behoren tot de mogelijkheden. Vind je hangende gordijnen mooier? Dan is de elektrische gordijnrails iets voor jou. Met deze rails kun je ook deze gordijnen geautomatiseerd openen en sluiten. Welke elektrische gordijnen je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Veel mensen kijken vooral naar wat zij mooi vinden. Het is echter belangrijk om ook de functionaliteit van de raamdecoratie niet uit het ook te verliezen. Een gordijn voor de slaapkamer vraagt immers om andere kwaliteiten dan een gordijn voor de woonkamer. Kies voor op maat gemaakte gordijnen voor maximale functionaliteit en uitstraling.

Is er keuze qua kleur en materiaal?

Wanneer je kiest voor elektrische gordijnen word je niet beperkt qua kleur en materiaal. Je kunt jouw raamdecoratie volledig aanpassen aan jouw smaak en huidige woonstijl. Denk erom dat het materiaal en de kleur die je kiest ook bepalend zijn voor de lichtdoorlatendheid en privacy. Zoek je raamdecoratie voor de badkamer, dan kies je materiaal dat volledige privacy garandeert. In de woonkamer kun je kiezen voor luchtiger stoffen die meer licht doorlaten. Daar vind je sfeer wellicht belangrijker dan privacy. Laat je altijd informeren door een verkoper als je verzekerd wilt zijn van de beste keuze voor jouw woonruimte.

Comments are closed.

Next Article:

0 %