Huis

Thuiskantoor ergonomisch inrichten

Werk jij thuis meestal gewoon aan de keukentafel? Dan is de kans groot dat je lichamelijke klachten ontwikkelt zoals pijn aan rug en schouders. Je zal ook wel gemerkt hebben dat je thuis minder lang achter elkaar kunt werken dan op kantoor. Wil je thuis graag net zo comfortabel werken als op kantoor? De oplossing is heel eenvoudig: door te kiezen voor ergonomische meubels bied jij je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft.

Een ergonomische bureaustoel

Het belangrijkste element van een thuiskantoor is de bureaustoel. Je hebt al ervaren dat een keukenstoel niet is bedoeld om lange tijd op te zitten. Het ontbreekt voornamelijk aan steun ter hoogte van de lenden. Bovendien is deze stoel niet in hoogte verstelbaar zodat je niet de juiste steun krijgt op andere plaatsen. Een ergonomische bureaustoel bestellen is de oplossing. Deze bureaustoel is zodanig in de stellen dat je comfortabel kunt werken. Je wordt niet langer afgeleid door pijn in je rug of nek: een ergonomische bureaustoel zorgt voor een goede ondersteuning, precies waar jouw lichaam dat nodig heeft.

Het ergonomische bureau

Het bureau is ook een belangrijke factor bij het ergonomisch inrichten van een thuiskantoor. Het ideale bureau is in hoogte verstelbaar zodat je de werkhoogte aan kan passen aan jouw lichaam. Ook de plaatsing van het bureau is van belang. Ze het bureau zo neer dat je geen last hebt van tegenlicht of juist van spiegeling op je beeldscherm. Dit kan namelijk leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn. Let ook op de locatie van de monitor. Het is voor jouw lichaam het prettigst als de monitor op ooghoogte staat en de afstand vanaf je ogen minimaal 50cm betreft. Bij het gebruik van een laptop is het daarom aan te raden gebruik te maken van standaard en een los toetsenbord.

Zorg voor goede verlichting

Het belang van goede verlichting op de thuiswerkplek wordt snel over het hoofd gezien. Het is echter zeer belangrijk om te zorgen voor een goed verlichte werkplek om vermoeidheid en gebrek aan concentratie te voorkomen. Natuurlijk licht is ideaal, maar het is op veel plaatsen niet mogelijk om dit optimaal te realiseren door de ligging van de werkplek. In de wintermaanden of voor mensen die graag ’s avonds en ’s nachts werken is goede kunstverlichting een must voor de ergonomische thuiswerkplek. Kies daarom voor kunstverlichting met minimaal 800 lux om het natuurlijke licht zo goed mogelijk na te bootsen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %