Tuin

Schutting decoratie

Hoewel een schutting vaak zeer praktisch is, is het vaak niet heel erg mooi. Heb je een houten schutting dan worden ze allemaal naast elkaar gepositioneerd al snel saai. Dat hoeft echter niet, want er zijn talloze manieren om van een saaie schutting een heel leuke en bijzondere schutting te maken. We geven je hier een groot aantal mogelijkheden om iets unieks in je tuin te creëren

Leuke dingen voor aan de schutting

Er zijn hele erg veel leuke dingen voor aan de schutting te verkrijgen en te maken. Iedereen met een saaie schutting heeft dat dus eigenlijk aan zichzelf te danken. Wel eens aan een autoband gedacht? Hang autobanden aan de schutting en gebruik die banden als bloembakken. Een mooi en simpel idee en bovendien kosten de autobanden je vaak niets of heel erg weinig. Nog een idee is te kiezen voor blikjes met planten. Gebruik bijvoorbeeld oude blikjes waar groentes in hebben gezeten, ze zijn prima herbruikbaar op je schutting. Schilder ze wel altijd eerst. Doe je dat niet, dan roesten ze snel weg en heb je de plantjes op de grond liggen.

Tuindecoratie schutting

Een schutting hoeft niet saai te zijn. Helemaal niet zelfs. Zie je schutting maar als een vorm van tuindecoratie. Ga werken met plantenbakken. Misschien niet origineel, het effect hangt dan ook voornamelijk af van het soort planten in de bakken. Je kunt om de schutting te combineren met tuindecoratie ook kiezen voor betonnen U-vormen om je haardhout in op te slaan. Ook een goedkope maar wel zeer stijlvolle oplossing. Bovendien is het ook nog eens een zeer degelijke oplossing.

Schutting verfraaien

Je kunt op meer dan voldoende manieren de schutting verfraaien. Maak bijvoorbeeld gebruik van creatieve klimplanten. Vaak denk je bij een klimop aan een overwoekerende groene muur. Je kunt de klimop in die vorm snoeien die je wilt. Het is gemakkelijk te werken met de klimop. Met een klimop kun jij je volledig uitleven in creatief opzicht. Je kunt ook denken aan een houten hart met lichtjes. Met pallethout maak je het eenvoudig en bekleed jij het geheel met lichtjes. Het zorgt als het schemerig wordt meteen voor een gezellige en warme sfeer.

Schutting bedekken

Je kunt er eveneens voor kiezen om de schutting gewoon te bedekken. In dat verband kun je wellicht overwegen er een grasmuur van te maken, ook meteen een van de mooiste manieren om de schutting te bedekken. Een grasmuur is in elk geval meteen warmer dan een houten schutting. Wat je ook wel eens ziet is een wilgenhart. Je maakt dan met dunne wilgentwijgen alles wat je maar wilt en wat je mooi vindt. Ook dit is een zeer sfeervolle en elegante manier om van een saaie schutting iets bijzonders te maken.

Schutting opleuken

Het is best een uitdaging om de schutting helemaal naar wens op te leuken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan draadkunst. Ook dit maak je gemakkelijk en het ziet er steeds fantastisch uit. Maak vormpjes of zelfs letters en bevestig ze aan de schutting. Maak daarbij gebruik van touw of spijkers. Kies wel altijd het juiste touw. Er zijn soorten die heel erg snel verkleuren, niet in de laatste plaats door de zon en de regen. Je kunt ook aan de slag gaan met fruitkistjes. In die fruitkistjes kun je nog decoratiemateriaal kwijt ook. Zo kun je er bijvoorbeeld plantjes inzetten. Het bevestigen is zo gebeurd en het staat zeer fraai.

Er is nog heel erg veel meer nodig

Maar er is nog heel erg veel meer. Maak bijvoorbeeld houten vlinders op je schutting om maak een deel van de oude tafel vast aan de schutting. Ook een kinderkeuken breekt de saaie, houten schutting. Klimrozen zijn ook al perfect geschikt om iets aan de schutting te doen. Een laddertje kan de schutting ook prima breken, net als een schutting vol met kleine lichtjes. Hangpotten met kaarsjes zijn ook al erg sfeervol, dat geldt ook voor natuursteen. Oude ramen en spiegels zijn ook al perfect om een andere draai te geven aan de soms wat saai ogende schutting. En zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Een saaie, houten schutting hoeft dus niet nodig te zijn. Je maakt er al snel iets leuks van.

Comments are closed.

Next Article:

0 %