Huis

Nooit meer dichtslaande lades met softclose ladegeleiders

Net zoals bij kasten of zelfs bij een wc, heb je ook voor lades de optie om voor softclose te kiezen. Deze optie is vaak iets duurder, maar het bespaart je wel wat lawaai. Ook als je kinderen in huis hebt rondlopen kan dit goed van pas komen. Met de softclose functie heb je minder kans op pijnlijke vingertjes wanneer ze tussen de lade klem zijn komen te zitten.

Wat zijn softclose ladegeleiders?

Bij softclose ladeleiders zorgt een mechanisme ervoor dat een lade geruisloos dicht valt, hoe hard je er ook tegen duwt. De geleiders zelf zorgen er ook voor dat de lades dicht glijden zonder geluid. De ladeleiders bevatten een veer in het scharnier die als een soort van demper werkt. De veer vangt de klap op wat ervoor zorgt dat de lade zacht sluit.

De Brasom ladegeleiders met softclose kunnen een redelijk gewicht dragen. Afhankelijk natuurlijk van wat je juist in lade wil opbergen. Je kan kiezen tussen ladegeleiders die veertig kilogram kunnen dragen en geleiders die tachtig kilogram kunnen dragen. Wil je toch geleiders die meer kunnen dragen, dan zal je naar de heavy duty Brasom ladegeleiders moeten gaan. Deze zijn wel niet uitgerust met een softclose functie.

Bij ladegeleiders moet je zowel rekening houden met de inbouwlengte als met de uittreklengte. De inbouwlengte is de lengte van de geleider en de rail. De diepte van de kast waar je lade komt, moet natuurlijk diep genoeg zijn om de geleider te kunnen monteren. De uittreklengte is, zoals de naam het al zegt, de lengte die de lade kan uitgeschoven worden.

De meest voorkomende optie is de volledig uittrekbare ladegeleiders. Dit wil zeggen dat de lade in kwestie volledig kan uitgetrokken worden. Een ladegeleider bijvoorbeeld met een inbouwlengte van 45 centimeter en een uittreklengte heeft van 45 centimeter, kan dus volledig uitgeschoven worden.

Hoe moet je een ladegeleiders monteren?

Als je een beetje handig bent, kan je ook zelf de ladegeleiders monteren. Je hebt enkel een ladegeleider en een rail nodig. Deze worden altijd per set verkocht in de winkel of online.

Eerst moet je de ladegeleider met het wiel aan de achterkant tegen de aan de zijkant van de schuiflade monteren. Plaats daarna de rail met het wiel aan de voorkant op de gewenste hoogte. Controleer zeker met een waterpas of de rail loodrecht zit. Als laatste stap moet je de ladegeleider schuin in de rail steken zodat beide delen in elkaar kunnen schuiven. Wanneer dit gelukt is, kan de lade soepel rollen.

 

 

Comments are closed.

Next Article:

0 %