Tuin

Organiseer het perfecte tuinfeest met een luxe partytent

In Nederland kan je nooit vertrouwen op het weer. Zelfs in de zomer kun je nog verrast worden door een stevige bui. Daarom is het goed om bij een tuinfeest altijd een partytent te plaatsen. Zo weet je zeker dat je gasten droog blijven tijdens een zomerse bui. Maar hoe richt je zo’n partytent een beetje leuk in zodat hij niet opvalt in de tuin? Met onze tips maak je van de standaard partytent een heerlijke plek in de tuin waar uw gasten kunnen relaxen.

Kies een goede partytent

Allereerst is het verstandig om een goede partytent te kiezen. Een partytent moet de juiste grootte hebben en kwalitatief goed zijn. Qua materialen kun je meestal kiezen tussen PE en PVC. PE is goedkoper dan PVC, maar voldoet prima wanneer je de partytent niet vaak gebruikt. Bij veelvuldig gebruik kun je beter voor iets meer kwaliteit kiezen. Partytenten zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar waardoor deze niet teveel opvalt in de tuin. De tijd van goedkoop ogende plastic partytenten kun je gerust vergeten.

Dan is alleen het formaat nog van belang bij je keuze voor een partytent. Gebruik je de partytent alleen voor je gezin en een handje vol vrienden en familie? Dan kun je met een kleinere partytent prima uit de voeten. Staan er (na corona) grote tuinfeesten op de planning? Kies dan een grotere partytent.

Meubilair in de partytent

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen te staan in de partytent en deze van statafels te voorzien. Dit is echter niet heel erg comfortabel. Een leuke optie is een lange tafel met banken waar jouw gasten aan beide zijden plaats kunnen nemen. Nog leuker en comfortabeler is een loungebank in de partytent waar jij en je gasten heerlijk kunnen relaxen. Natuurlijk heb je dan plaats voor minder gasten, maar het is een inrichting die je gasten zich nog lang zullen herinneren.

Sfeervolle buitenverlichting

Je wilt niet stoppen met het feestje wanneer de zon onder gaat. Vergeet daarom vooral niet om gezellige verlichting aan te schaffen voor de partytent. Veel mensen kiezen voor lampjes die aan de binnenzijde van de partytent gehangen kunnen worden. Dit zorgt voor verlichting én sfeer waardoor je nog uren buiten kunt zitten. Je kunt ook kiezen voor draadloze ledverlichting die je op de tafels kunt plaatsen. Dit maakt de partytent knus en gezellig. Een partytent als deze zullen je gasten niet snel willen verlaten, dus bereid je voor op een langdurig tuinfeest!

Comments are closed.

Next Article:

0 %