Huis

Radiatoren en ventilatiesystemen

Het binnenklimaat van jouw woning bepaalt in belangrijke mate het wooncomfort dat jij ervaart. Het gaat meer specifiek om de temperatuur en om de luchtkwaliteit in huis. Een aangename temperatuur zorgt ervoor dat jij in huis kunt ontspannen. En een goede luchtkwaliteit is van belang voor jouw gezondheid. Gelukkig zijn er allerlei verschillende radiatoren en ventilatiesystemen verkrijgbaar die het binnenklimaat in huis kunnen optimaliseren. 

Effectief en stijlvol verwarmen

Een radiator heeft als doel het verwarmen van een woonruimte. Het betreft een praktisch object. Radiatoren werden voorheen vaak weggestopt achter een ombouw. Ze werden enkel als functioneel item beschouwd en zagen er niet fraai uit. Maar dat is tegenwoordig anders. De verkrijgbare radiatoren zijn namelijk heuse designradiatoren. Deze radiatoren zien er, zoals de terminologie al doet vermoeden, stijlvol uit. Ze zijn voorzien van unieke designs en mogen daarom echt gezien worden in de ruimte. Uiteraard zijn de radiatoren ook altijd erg effectief. Kies je in de badkamer bijvoorbeeld voor een elektrische radiator badkamer (kan het woord badkamer ook uit de link gehaald worden?) in een mooi design? Dan zal jouw badkamer er niet alleen heel stijlvol uitzien, maar ook altijd fijn verwarmd zijn. Een elektrische radiator is namelijk in staat om de gehele badkamer zeer snel te verwarmen. De radiatoren zijn dus stijlvol én effectief. 

Groot aanbod ventilatiesystemen

Radiatoren zijn onmisbaar als het gaat om het optimaliseren van de temperatuur in huis. De temperatuur valt samen met de luchtkwaliteit onder het begrip binnenklimaat. Wil jij het binnenklimaat in jouw woning optimaliseren? Dan zul je dus niet alleen moeten investeren in goede radiatoren; ook een goed ventilatiesysteem is dan onmisbaar. Zeker in goed geïsoleerde woningen kan een ventilatiesysteem niet ontbreken. Wil je op een effectieve en bovendien duurzame manier ventileren? Kies dan voor een WTW-systeem: een  ventilatiesysteem dat ook wel met balansventilatie wordt aangeduid. Bij dit systeem wordt de energie van de vervuilde lucht doorgegeven aan de verse inkomende lucht. De warmte van de vervuilde lucht wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van de inkomende verse lucht. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning is dus heel duurzaam.

Belang van een gezond binnenklimaat

Zoals gezegd wordt het klimaat in huis door verschillende factoren bepaald. De isolatie van de woning zorgt ervoor dat er geen warme lucht verloren gaat. Hierdoor zul je minder gebruik maken van een radiator. Echter, blijft op die manierook de vervuilde lucht in huis hangen en dat is natuurlijk niet wenselijk. Voor een gezond binnenklimaat is voldoende verse lucht namelijk essentieel. En dat is waar het ventilatiesysteem om de hoek komt kijken, want deze zorgt voor de toevoer van verse lucht in de woning. De aspecten ventilatie, isolatie en verwarmen houden dus allemaal verband met elkaar.

Comments are closed.

Next Article:

0 %