Huis

Materialen combineren in je woning om natuursteen volledig tot haar recht laten komen

Het maken van de juiste combinaties in je interieur zorgt niet alleen voor de uitstraling in huis waar je altijd van hebt gedroomd, het zorgt er ook voor dat materialen elkaar versterken. Natuursteen heeft over het algemeen een koele uitstraling, hoewel dat grotendeels bepaald wordt door de kleur van het materiaal. Benieuwd hoe je koele en warme elementen in een woning optimaal combineert? Lees dan snel verder.

Het combineren van natuursteen met andere materialen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tal van elementen die perfect samengaan bij natuursteen. Welke soort je ook in je woning hebt liggen, van wit marmer tot kleurrijk terrazzo, onderstaande materialen zijn een gouden match.

Natuursteen combineren met andere materialen
Om natuursteen volledig tot haar recht te laten komen in je woning, is het belangrijk natuurstenen oppervlakken en meubels goed te onderhouden en beschermen. Op Floorcare.nl vind je alle informatie omtrent het onderhouden en renoveren van natuursteen. Een stralend oppervlak in huis? Dat wil je natuurlijk accentueren. Of het nou gaat om een natuurstenen schouw of de gehele vloer: koele natuurstenen oppervlakken gaan perfect samen met andere materiaalsoorten. De combinatie ervan creëert een warmere uitstraling in huis waardoor jij optimaal kan genieten van een sfeervolle woning.

Planten en bloemen
Planten en bloemen halen, net als natuursteen, een puur stukje van de natuur naar binnen. De ideale combinatie dus. Zo kun je je schouw sieren met een weelderig boeket in een mooie vaas en maak je een groot oppervlak in huis helemaal af door voldoende planten in potten in het interieur te plaatsen. 

Kleden in de woning
Omdat natuursteen over het algemeen wordt gezien als een ‘harde’ materiaalsoort, is het een goed idee deze te combineren met meer zachte materialen. Denk daarbij aan allerlei toepassingen van textiel. In het bijzonder raden we aan een mooi vloerkleed uit te zoeken voor je woning. 

Mag het wat uitbundiger? Dan kun je ook voor een wandkleed gaan. Hierdoor kun je een groot deel van een (natuurstenen) wand bekleden met een zachte textuur. Een schitterend contrast in je woning. 

Warme kleuren op de muren
Hoewel natuursteen ook warme tinten kan bevatten, zien toch veel mensen natuursteen als een ‘koud’ element in de woning. Om wat meer warmte toe te voegen aan het interieur, kun je meer kleuren uit een warm kleurenpalet toevoegen aan je woning. Dit zijn kleuren als oranje, bruin en rood en uiteraard alles wat daar tussenin valt. Zo kan een terracotta muur de perfecte toevoeging zijn bij een witte marmeren vloer.

Combineer natuursteen met hout
Net als natuursteen, is ook hout bij uitstek een puur product van de natuur. En wat blijkt: deze twee gaan bijzonder goed samen. Hout kun je makkelijk toevoegen aan je woning in de vorm van meubels, zoals een houten onderstel voor je bank. Zelfs een reeks fotolijsten boven een natuurstenen schouw vormen een schitterende combinatie. 

Het mag duidelijk zijn: de keuze is reuze. Samengevat kunnen we stellen dat natuursteen zich het best laat combineren met natuurlijke en zachte materialen. Zo vorm je gegarandeerd een gebalanceert geheel. Kijk voor meer interieur inspiratie eens op interieurleven.nl. Ook daar lees je regelmatig over de laatste woontrends. Je woning sfeervol inrichten hoeft namelijk helemaal niet zo lastig te zijn, zolang je maar over de juiste kennis en inspiratie beschikt. Succes met verbouwen en stylen!

Comments are closed.

Next Article:

0 %