Overig

Jeukende, rode bultjes over heel mijn lijf

Heb jij de laatste tijd steeds vaker last van jeukende, rode bultjes op je lichaam? En stopt de jeuk niet na een dag? Grote kans dat je te maken hebt met bedwantsen. Deze kleine insecten leven op bloed van mens en dier en wonen graag in jouw warme bed. De bijtwonden die zij vervolgens creëren, veroorzaken die ongelooflijk irritante jeuk. 

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine insecten van ongeveer 6 millimeter groot. Je ziet ze dus bijna niet met het blote oog en ze zijn vooral ‘s nachts actief, wat ervoor zorgt dat ze lange tijd ongestoord door kunnen gaan met hun praktijken. In de nacht kruipen de bedwantsen op je, zuigen zich vast en drinken van je bloed. Als ze volgezogen zijn, gaan ze weer weg. Een beet van een bedwants ziet eruit als een muggenbult en daardoor is het soms moeilijk om te achterhalen waar je precies last van hebt. Als je veel bultjes hebt of dagen achter elkaar nieuwe bultjes krijgt, kun je je afvragen of je niet te maken hebt met bedwantsen. 

Bedwantsen zelf bedstrijden

Nu je weet waar je mee te maken hebt, is natuurlijk de grote vraag: hoe raak ik die beestjes kwijt? Begin door je beddengoed af te nemen en deze direct te wassen op 60 graden. Haal het beddengoed van je bed af en stop dit in een zak. Sluit deze zak vervolgens goed af en breng deze naar de wasmachine. Door je beddengoed in een zak te stoppen, weet je zeker dat je onderweg geen eitjes of bedwantsen verliest die later weer schade kunnen aanbrengen. 

Ga vervolgens aan de slag met de stofzuiger. Zuig je hele kamer uit. Van je bed tot aan de gordijnen. Bedwantsen kunnen op bijzondere plekken zitten en daarom kun je het beste alles onder handen nemen met je stofzuiger. Neem ook goed de tijd om uitgebreid de ombouw van je bed te stofzuigen. Neem alle hoeken en kieren mee voor het beste resultaat. 

Het grondige werk

Hoewel je een deel van de bedwantsen zult wegkrijgen met bovenstaande methodes, is toch de kans aanwezig dat er nog veel bedwantsen overblijven. Deze hebben zich net op andere plekken verstopt en zich weer voortgeplant. Daarom kun je het beste een expert inhuren om jou af te helpen van jouw bedwantsen. 

Het verzamelplatform Beestjes Kwijt heeft alle lokale ongediertebestrijders voor je verzamelt op een site. Via hen kun je daarom snel een expert inhuren die jou binnen een mum van tijd van je bedwantsen afhelpt.

Zo komt de expert eerst onderzoek doen. Heb je daadwerkelijk last van bedwantsen? Als hij er niet zeker van is, kan hij een speciaal, getrainde hond inzetten. Vervolgens gaat hij de bedwantsen bestrijden door stoom, insecticide of een hittekanon in te zetten. Waarna jij weer heerlijk rustig en zonder jeuk kan slapen in je eigen bed.

Comments are closed.

Next Article:

0 %