Huis

Aandachtspunten voor een nieuw huis

Heb jij eindelijk je droomhuis gekocht? Gefeliciteerd! Om optimaal te genieten van jouw woonplezier zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een schoorsteenvegen verzekering, zodat je zeker weet dat de schoorsteen altijd in perfecte staat verkeert. In dit artikel geven wij je inspiratie met betrekking tot de belangrijkste aandachtspunten voor een nieuw huis.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Bepaalde onderdelen en apparaten in huis hebben regelmatig onderhoud nodig. Vergeet je dit, dan heb je kans op slijtage of kunnen er dingen stuk gaan. Denk bijvoorbeeld aan de schoorsteen. Wanneer je hout stookt in een open haard wordt de schoorsteen automatisch vies. Dit is op de lange termijn niet alleen gevaarlijk voor je eigen veiligheid omdat je hier brand en koolmonoxidevergiftiging door kunt krijgen, maar het is ook nog eens slecht voor het milieu. Daarom is geregeld schoorsteen vegen van essentieel belang. Ook moet de cv-ketel om het jaar gecontroleerd worden door een ervaren cv-monteur. En vergeet niet de dakgoten schoon te maken om lekkages te voorkomen!

Kijk naar goede beveiliging

In een nieuw huis is het belangrijk dat al jouw eigendommen altijd veilig zijn. Daarom is het aan te raden om een moderne alarminstallatie aan te schaffen. Hiermee kun je jouw woning geheel van beveiliging voorzien. Met behulp van slimme HD-camera’s heb je altijd zicht op wie er voor de deur staat, zelfs wanneer je niet thuis bent. Je kunt de beelden vanaf je smartphone of laptop bekijken, waar je ook bent! Een geluidsalarm met bewegingssensoren zorgt ervoor dat ongewenste indringers direct worden afgeschrikt.

Sluit de juiste verzekeringen af

Als je een nieuwe woning hebt is het belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten, zodat al jouw spullen verzekerd zijn tegen schade en diefstal. Met een goede inboedelverzekering is jouw complete inboedel gedekt. Een fijne bijkomstigheid is dat de schadeclaim altijd snel wordt afgehandeld. Hierdoor kun jij direct aan de slag gaan om de beschadigde spullen te vervangen of de schade te laten repareren. Ook kan een opstalverzekering slim zijn. Deze verzekering is bedoeld om de woning zelf te verzekeren, exclusief de inboedel. Hieronder valt bijvoorbeeld schade aan het huis door brand of lekkage. Zelfs eventuele zonnepanelen en elektrische laadpalen zijn standaard meeverzekerd bij een opstalverzekering! Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd goed door, zodat je precies weet wat er onder de dekking valt.

Geef je adreswijziging door

Via de registratie bij de gemeente wordt jouw nieuwe adres aan veel instanties automatisch doorgegeven. Maar er zijn ook genoeg bedrijven waar je dit zelf aan door moet geven. Controleer dus of al jouw abonnementen op het nieuwe adres staan. Denk aan je telefoonabonnement, de sportschool en je verzekeringen. Wijzig ook het adres bij alle webshops waar jij graag winkelt, zodat je pakketjes niet op het oude adres worden bezorgd!

Comments are closed.

Next Article:

0 %