Huis

5 manieren om je huis te verduurzamen

Verduurzaming is populair en nodig tegenwoordig. Het is immers belangrijk, want het klimaat warmt op en steeds meer mensen willen daarom graag hun woning verduurzamen. Er zijn enorm veel manieren om dat te doen, zowel grote als kleinere dingen. In dit artikel behandelen we vijf van die manieren, misschien kunnen we je nog wat inspiratie geven!

Plaats zonnepanelen

Greenchoice zonnepanelen zijn dé manier om te beginnen met een duurzame woning. Zonnepanelen zijn erg populair omdat ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de energierekening. Met zonnepanelen wek je namelijk meestal je eigen stroom op, waardoor je veel minder af hoeft te nemen en je dus een hoop geld bespaart. Met de huidige energieprijzen is dat voor erg veel mensen aantrekkelijk.

Ga voor een warmtepomp

Ook een warmtepomp helpt je met het besparen van een hoop energie, dit keer niet in de vorm van stroom, maar in de vorm van gas. Een warmtepomp maakt namelijk warmte, dat haalt hij uit de lucht of uit de grond en hiermee kun je vervolgens je woning en je water verwarmen. Hiervoor moet je wel een goed geïsoleerde woning hebben (isoleren is ook zeker een goede tip!), anders werkt de warmtepomp niet goed en kun je beter voor een hybride warmtepomp kiezen. Ook met een hybride warmtepomp kun je al bijna 70% van je gasverbruik besparen.

Kies voor LED

LED verlichting is een makkelijke manier om je huis wat duurzamer te maken. LED lampen verbruiken namelijk veel minder stroom dan bijvoorbeeld gloeilampen. Ga je voor LED lampen, kies dan voor lampen met energielabel A. Deze verbruiken het minste energie en zijn dus ook het beste voor het milieu.

Zet je apparaten uit

Veel mensen laten hun apparaten de hele dag aan staan. Zo staat in veel huishoudens de printer of de magnetron altijd op standby en worden de lampen vaak aan gelaten in ruimtes waar niemand is. Zonde, want dat kost onnodig energie. Zet dus apparaten die je niet gebruikt uit en zet ook de lampen uit als je niet meer in de ruimte hoeft te zijn.

Ga voor groen

Groen klinkt nogal breed, maar met groen bedoelen we planten. Zet bijvoorbeeld een hoop planten in je tuin, het liefst inheems en biologisch. Dat werkt goed voor de biodiversiteit in de omgeving, maar  ook voor CO2 en fijnstof opvang in de buurt. Je kunt ook een stapje verder gaan en een groen dak aanleggen. Door een sedumdak te plaatsen, zorg je voor een hoop extra groen in de omgeving én zorg je voor een extra laag isolatie op je dak!

Comments are closed.

Next Article:

0 %