Huis

Een hard matras kopen? Lees dit artikel!

Stevige matrassen bieden een goede balans tussen ondersteuning en drukverlaging. Ze zijn ideaal voor rugslapers die meer ondersteuning nodig hebben of voor mensen die last hebben van drukpunten in een zacht matras. Maar hoe weet je voor welke hardheid je moet kiezen, als er zoveel verschillende mogelijkheden zijn? Lees snel meer over het kopen van een hard matras

Wat is de hardheid van een matras?

Er is geen standaard definitie van de hardheid van een matras. Elk merk heeft een andere definitie, en zelfs verschillende modellen van hetzelfde merk kunnen een ander gevoel geven. De hardheid van een matras wordt bepaald door de kracht die nodig is om het oppervlak van de matras een bepaalde mate in te drukken. Stevige matrassen zijn matrassen die hun vorm kunnen behouden zonder door te zakken. Een stevig matras is goed voor rugslapers die meer ondersteuning nodig hebben of voor mensen die last hebben van drukpunten in een zacht matras. Als je een buikslaper bent of van het matras moet worden getild vanwege problemen, is een zachter matras beter voor jou.

Wie moet een hard matras kopen?

Als je een rugslaper bent of een bovengemiddeld gewicht hebt, zal een stevig matras je meer steun geven. Als je een buikslaper bent, geef je wellicht de voorkeur aan een zacht matras. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je soms op je buik slaapt en soms op je zij of rug. Dan kun je het beste kiezen voor een matras met een medium hardheid. 

Verschillen per persoon

Wanneer je al op oudere leeftijd bent, is het verstandig om een hard matras aan te schaffen, omdat je dit helpt met opstaan. Ook met een lichamelijke beperking kan een hard matras aanschaffen een goede keuze zijn. Ben je nog jong en heb je geen bovengemiddeld gewicht? Dan kan een zacht matras juist een meer geschikte optie zijn. Of je een hard of zacht matras aanschaft, is erg afhankelijk van de persoon en de voorkeuren van de persoon. Verder is het goed om rekening te houden met de partner. Als een van beiden veel van houding verandert, is een matras met een medium hardheid het beste.

Hard matras kopen? Kies voor MatrasFactory 

Een stevig matras is een goede keuze voor de meeste mensen, vooral als je een aandoening hebt, of als je op oudere leeftijd bent. Als je jonger bent en minder ondersteuning nodig hebt, is een zachter matras een betere optie. Wil jij meer advies over het aanschaffen van een matras? Ga dan langs bij de MatrasFactory showroom in Heerenveen en kom proefliggen.. Zo ontdek je direct welk matras het meest geschikt is voor jou. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %