Huis

Infrarood douche

Sinds we de badkamer meer en meer als een eigen wellness inrichten, is ook de infrarood douche sterk in opmars. Je ziet de douche meer en meer als onderdeel van de badkamer waar je in ontspant en volledig tot rust komt. De voordelen van het gebruik van deze douche zijn dan ook legio.

De voordelen van een infrarood douche

Je hebt de infrarood douche in twee uitvoeringen; een uitvoering met uv-licht en een uitvoering zonder uv-licht. Kies je voor een douche met infrarood en uv-licht, dan kun je dus daadwerkelijk bruin worden onder de douche. Het mooie aan een infrarood douche is de betaalbaarheid, er sprake is van zeer aangename warmte in de douche en dat het een uitstekende uitwerking heeft op je spieren en gewrichten. Door het gebruik van een infrarood douche maakt je lichaam meer vitamine D aan. De infrarood douche straalt korte golf infrarood licht uit. De douche heeft dezelfde werking als de infrarood verwarmingen. Met name de nek, schouders en rug hebben baat bij een infrarood douche, die perfect past in het plaatje van de eigen badkamer als een stukje wellness.

Verwarming van de douche zorgt voor ontspanning

Door te kiezen voor een infrarood douche, kies je voor de ultieme ontspanning. Je gaat je prettiger voelen, ook al door de aanmaak van vitamine D. Je ervaart meer energie en de huid zal er stralend uitzien als je een infrarood douche gebruikt. De verwarming van de douche zorgt voor ontspanning. Ook sporters hebben baat bij deze douche. Zeker na een pittige inspanning merk je dat je sneller herstelt van pijnlijke spieren. Voor het herstellen na sport is een infrarood douche echt perfect.

Wat is een infrarood douche

Kies je voor een infrarood douche dan dringt infrarood diep door in de huid. Het extra warme gevoel zorgt voor het ultieme gevoel van ontspanning. Heb je te maken met spierpijn en reumaklachten? Ook dan is een infrarood douche perfect. Het is een van de vele voordelen die een dergelijke douche je te bieden heeft. Kies je voor een infrarood douche met uv-licht, dan krijgt de huid ook nog eens een mooie en egale bruine tint. De douche stimuleert de bloedsomloop en in negen van de tien keer is de infrarood douche gemakkelijk te installeren.

Thuis een heerlijke plek om te ontspannen

Met de infrarood douche kun je invulling geven aan de wens een badkamer een plek vol wellness te maken. Heb je voldoende ruimte in je badkamer, dan past het samen met bijvoorbeeld een jacuzzi in je eigen wellnesscentrum. Het is de wens van steeds meer mensen en moet tegenwicht bieden aan de drukte en de stress die we elke dag ervaren. Omdat wensen eigenlijk geen zin hebben om voor wellness de deur uit te gaan, probeert men thuis een eigen plek te realiseren om te ontspannen. Een luxe douche, een infrarood douche en een jacuzzi passen in dat profiel. De harde verlichting wordt weggehaald en ingeruild voor sfeervolle, zachtere verlichting. Er is ruimte voor kaarsen en geuren en je neemt de tijd om te douchen. Zie hier; de badkamer anno 2021.

Een gedoseerde vorm van zonnen voor een egaal bruine tint

Je kunt kiezen voor een infrarood douche met uv verlichting. De uv-straling is minder sterk dan die van bijvoorbeeld de zonnebank. Omdat je echter veel vaker gebruik maakt van de douche is een zeer sterke straling niet nodig om geleidelijk aan toch een heerlijke bruine kleur te krijgen. Door een infrarood douche te kiezen met uv verlichting kies je voor een gedoseerde vorm van zonnen. Het is de beste manier om te verkleuren, omdat dit zeer geleidelijk gebeurt. Het is wel verstandig om tijdens het gebruik van een infrarood douche met uv verlichting een beschermende bril te dragen. Zo bescherm jij je ogen voor de straling en dat is uiteraard erg belangrijk. Heb je een infrarood douche met uv verlichting, dan is het wel zaak niet te lang onder de douche te gaan staan. Telkens een periode van acht minuten is prima. In die periode ervaar je alle voordelen van de infrarood douche met uv verlichting.

Wat kost een infrarood douche?

De gemakkelijk te installeren infrarood douche hoeft je lang niet altijd de hoofdprijs te kosten. Integendeel. Het ligt er ook maat net aan welke uitvoering je kiest. Hoe meer opties en functies, hoe duurder de douche wordt. Het zal ook al geen verrassing zijn dat een infrarood douche net uv verlichting duurder in aanschaf is dan een variant zonder uv verlichting. Je hebt al een infrarood douche van 750 euro, je koopt echter even gemakkelijk een dergelijke douche met uv voor 2500 euro. Je hebt dan wel een heuse wellness douche thuis en hebt het heerlijk warm onder de douche. Kies je voor extra uv verlichting dan word je onder de douche nog bruin ook.  Wat wil een mens nog meer?

Comments are closed.

Next Article:

0 %