Tuin

Grote tuin inrichten

Prachtig een grote tuin, helemaal als je kinderen en huisdieren hebt. Maar hoe richt je een grote tuin dan precies in? Is daar een plan van aanpak voor beschikbaar? Waar begin je? Om je een handje te helpen, geven we je hier handige tips.

Hoe zit de boom er over tien jaar uit?

Natuurlijk wil je bomen in de tuin. Je hebt er ook de ruimte voor. Let wel op dat het niet uit de hand loopt. Bedenk steeds hoe de bomen er over tien jaar uit zullen zien en houdt ook rekening met de ligging van het riool. Een grote tuin smeekt bijkans om een vijver. Kies voor een natuurlijke vijver met veel groen. En heb je niet veel tijd of wil je niet teveel tijd aan de tuin besteden en lees je liever een boek uit je eigen boekenkast? Kies dan voor een onderhoudsarme tuin.

Natuurlijk realiseer je een vijver

In een grote tuin vormt beplanting altijd de basis. Kies voor grote soorten beplanting en kies zeker voor kanten die jarenlang mee gaan en die weinig onderhoud vragen. Zorg dat je deze groene basis altijd goed verzorgd hebt. Heb je een hond en heb je kinderen? Dan is kiezen voor veel gras een prima idee. Gras blijft heerlijk om op te spelen en te voetballen. Heb je een behoorlijk oppervlak aan gras? Vergeet dan niet een robotmaaier te kopen. Programmeer de robotmaaier één keer goed in en je bent verzekerd van altijd een heerlijk, kortgeschoren grasveldje.

Verbind de delen met leuke paden en bloembakken

In een grote tuin is ruimte voor verschillende delen. Creëer een terras voor ‘s ochtends en realiseer een ander terras voor ’s avonds bijvoorbeeld. Vergeet ook een romantisch hoekje niet met een leuk bankje. In een grote tuin kun je tussen de verschillende delen mooie paden aanleggen, ook weer van verschillende materialen. Creëer een tegelpad door het gras en plaats langs de paden mooie bloembakken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %