Huis

Een grote boekenkast in huis

Een boekenkast staat altijd en zeker ook in een landelijk industriële inrichting. Of het nou een grote of een kleine boekenkast is. Belangrijk is dan wel om je boekenkast te stylen. We helpen je hoe jij je boekenkast een echte eyecatcher maakt. Zo is een grote boekenkast in huis precies die aanwinst die je voor ogen had. En heel moeilijk is het allemaal zeker niet.

Sorteer op grootte, kleur of auteur

Belangrijk is dat als jij de grote boekenkast ook voor een deel echt als boekenkast gebruikt, je de boeken sorteert op grootte, kleur of auteur. Als er maar systeem in zit. Zeker als je op kleur of grote sorteert, geeft dat een rustige uitstraling. Het is overigens niet noodzakelijk om al je boeken in de kast te zetten. Je kunt de boeken prima combineren met vaasjes bijvoorbeeld, of kies voor foto’s en decoraties. Maak liever geen gebruik van losse troepjes en zet ook geen overjarige boeken in de kast.

Begin groot en krijg zicht op de ruimte

Bij het stylen van de grote boekenkast begint je altijd met de grotere objecten. Je ziet dan meteen hoeveel ruimte er over is. Bovendien leiden grotere objecten veel minder af. Dat je juist voor een grote boekenkast kiest, past precies in het plaatje van de trends van 2021. De kast kan dan als statement piece dienen. Als de grote blikvanger dus. Sterker nog; de grote bekenkast is er bij uitstek geschikt voor. Mits je de kast dus maar op de juiste wijze inricht.

Horizontaal en verticaal

Houd bij het inrichten van een kast rekening met de belijnen, het lijnenspel. Plaats boeken zowel horizontaal als verticaal en plaats op de horizontale boeken nog een object om zo een speels effect te creëren. Maak de boekenkast in elk geval niet te vol. Lege ruimtes kunnen soms ook echt iets toevoegen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %