FinancieelOverig

Duurste schilderij ter wereld

Lastig hoor, om zomaar even aan te geven wat het duurste schilderij ter wereld is. Want om dat te weten, moet het schilderij wel al eens verkocht zijn uiteraard. In algemene zin gaat iedereen er vanuit dat de Mona Lisa van Leonardo da Vinci het duurste schilderij is. De waarde van dit schilderij wordt geschat op 790.00.000 pond geschat. Staat vast mooi in het duurste huis ter wereld.

De vijf duurste schilderijen ter wereld

Voor het overige moeten we het toch doen met de schilderijen die al eens verkocht werden. Nemen we die als kleidraad en pikken we daar de vijf duurste schilderijen uit dan zien we dat Number 17A van Jackson Pollock de vijfde plaats bekleedt. Dit schilderij ging voor 200.000.000 pond naar een nieuwe eigenaar. Nafea Faa Ipoipo van Paul Gauguin neemt de vierde stek in. Dit schilderij werd voor 220.000.000 pond verkocht.

Olieverfschilderijen met als titel ‘De Kaartspelers’

Dan de top 3. De derde plaats wat betreft het duurste schilderij ter wereld is het schilderij dat luistert naar de naam ‘De Kaartspelers’. Het schilderij is gemaakt door Paul Cézanne, een Frans impressionist. Hij maakte het aan het einde van de negentiende eeuw. De serie olieverfschilderijen heeft als gezamenlijke titel ‘De Kaartspelers’. Op de tweede plaats zien we Interchange van Willem de Kooning. Koper was Kenneth C. Griffin, hij maakte 303.000.000 pond over. Hij kocht dit schilderij samen met schilderij ‘Number 17A’, de nummer vijf op de lijst van duurste schilderijen.

Mona Lisa: portret van de glimlachende Lisa Gherardini

Op de eerste plaats staat ‘Salvator Mundi’ van Leonardo da Vinci. De prijs? Liefst 450.300.000 pond. Het schilderij werd bij Veilinghuis Christie’s in New York geveild. Voor zover bekend is dit ook het laatste schilderij van de Italiaanse meester dat nog in particuliere handen was. De Mona Lisa steekt er waarschijnlijk toch met kop en schouders bovenuit. Dit schilderij werd gemaakt tussen 1503 en 1506. Het schilderij hangt tegenwoordig in museum het Louvre in Parijs. Mona Lisa is een portret van de glimlachende dame in de persoon van Lisa Gherardini. Dit was de derde echtgenote van Francesco del Giocondo, ook de opdrachtgever van dit meesterwerk. Da Vinci gebruikte de techniek olieverf op paneel, op populierenhout. Het is een van de weinige werken waarvan men met zekerheid durft te stellen dat het van de hand is van de meester. Het schilderij wordt nog elke dag door 200.000 mensen bekeken.

Comments are closed.

Next Article:

0 %