FinancieelHuis

Duurste huis van Amsterdam

De één weet het nog beter als een ander. Toch valt het bepaald niet mee om het duurste huis van Amsterdam aan te wijzen. Daarom keken we gewoon naar de markt, naar wat er nu te koop staat in Amsterdam. Daaruit blijkt dat het duurste huis dat te koop staat in de hoofdstad liefst 14 miljoen euro kost. Maar dan heb je ook wat. Het is overigens peanuts in vergelijking met het duurste huis van ons land, dat van wijlen Frits Philips in Eindhoven. Kosten: 50 miljoen euro.

Het voormalig huis van Viktor en Rolf

Wat je dan hebt? Je betrekt dan het voormalig huis van het designer duo Viktor en Rolf. Het betreft een prachtig grachtenpand met veel ruimte (duizend vierkante meter woonoppervlakte). Je krijgt er zelfs een heel behoorlijke tuin bij. Viktor en Rolf voelden zich er jarenlang prima thuis en opvallend in het pand is de gigantische kluis die aanwezig is. Zal vermoedelijk een bank geweest zijn dus vroeger. Veel goedkoper is een penthouse aan de Pontsteiger, een gebouw dat in 2014 gebouwd werd. Voor een kleine 8 miljoen euro woon je bovenin en heb je een prachtig uitzicht over het IJ. Het woonoppervlak is hier 500 vierkante meter. Je krijgt er dan wel een plaats voor een boot bij en een privé sauna.

Best aan de dure kant, maar wel met een cabriodak

Voor 7,2 miljoen euro heb je ook een pandje aan de Prinsengracht, gebouwd in 1690. Het pand is liefst 43 meter diep en telt zes slaapkamers. Gelukkig zit er een lift in de woning en is er op de begane grond een studio. Ook in dit huis kun je prima wonen. Voor zeven miljoen euro heb je ook een huis aan de Sophialaan, nabij het Vondelpark. Het huis werd gebouwd in 1912 en heeft een soort van cabriodak; op het dak zie je een glazen koepel die open en dicht kan. Ook in dit huis vind je een sauna.

Huis met vijf verdiepingen dat je zelf in kunt richten

De laatste tip is een huis aan de Keizersgracht. Het huis heeft vijf verdiepingen en kost je precies 7,5 miljoen euro. Daarvoor kom je echter niet in een gespreid bedje, want er moet nog fors geïnvesteerd worden in de woning, die je voor een paar miljoen extra dus wel helemaal naar eigen smaak in kunt richten.

Comments are closed.

Next Article:

0 %