Overig

Betontafels

De tijd is aangebroken om een nieuw interieur neer te zetten in je huis. Je bent je wilde haren kwijt en je bent toe aan een nieuwe fase in je leven. Hier kunnen ook nieuwe meubels heel goed bijpassen. Als je in een meer serieuze fase komt in het leven heb je ook hele andere wensen en behoeftes. Zo ook een andere smaak of kijk op dingen. Voor een meer robuuste stoere en serieuze uitstraling in je huis zou je kunnen kiezen voor meubels met een betonlook. 

Betontafels

Betontafels zijn niet letterlijk helemaal van beton gemaakt. Het geeft een industriële uitstraling met betonlook. Op een tafelblad wordt met de hand een dunne laag beton gesmeerd. Wanneer deze laag droog is heeft je tafel meteen een hele stoere uitstraling gekregen. 

Je moet er niet van schrikken als er allemaal kleine putjes of gaatjes te zien zijn in je nieuwe tafelblad, dit hoort namelijk helemaal bij een betontafel. De oppervlakte van de tafel zal er ook vurig en gevlekt uitzien, wat voor een echte betonlook zorgt.

De oppervlakte waar de beton laag overheen gesmeerd wordt is gemaakt van MDF. Door het gebruik van dit lichtgewicht materiaal blijft de tafel goed te tillen. Zo kan je hem ook makkelijk verplaatsen als je toch besluit dat de tafel een andere plek in je woonkamer zou moeten krijgen of wanneer je besluit te gaan verhuizen en je de betontafel graag mee wil nemen.

Hoe onderhoud je een betontafel?

Na het aanbrengen van de betonlaag op een betontafel wordt er een speciale coating aangelegd die een impregneer laag aanlegt. Door deze laag kan je het tafelblad met warm water makkelijk schoon krijgen. Wanneer je de tafel schoon gemaakt hebt met water kan het zijn dat je donkere vlekken blijft zien. Dit zijn vochtvlekken die vanzelf weer zullen verdwijnen.

Je mag een tafelblad met beton laag niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen die citroen bevatten. Deze schoonmaakmiddelen zouden de coating van de tafel kunnen beschadigen door de bijtende werking van de citroen. 

Zijn de tafelpoten dan ook van beton? 

Doorgaans wordt er gekozen voor tafelpoten van metaal. Dit draagt bij aan de industriële uitstraling van de tafel en het is stevig materiaal die het gewicht van het betonnen tafelblad goed kunnen dragen. 

De poten van de stoelen zou je van hetzelfde soort staal kunnen laten maken als de poten van de tafel. Hiermee krijg je een uniforme uitstraling. Bij de stoelen zou je kunnen kiezen voor een velvet bekleding. Met deze keuze is het stoere en industriële karakter van je beton tafel helemaal compleet. 

Om de tafelpoten en de poten van de stoelen helemaal af te laten maken zou je gebruik kunnen maken van een poedercoating. Deze coating zorgt er voor dat wanneer de tafel en de stoelen binnen zullen staan dat deze niet gaan roesten.

Interieur met betonlook

Interieur met betonlook

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat de betontafel helemaal in de smaak is gevallen. Dan zou je kunnen besluiten om de rest van het interieur ook helemaal aan te passen naar dezelfde betonlook stijl. Hiervoor kan je ook allemaal betonlook meubelen kopen. Wanneer je daarvoor kiest kan je er van uit gaan dat je hele woonkamer diezelfde industriële uitstraling zal krijgen als de betontafel. 

Met het aanbrengen van verschillende soorten accessoires zou je dan meer sfeer en beleving in huis kunne brengen. Denk hierbij aan de kleur van de bank of de kleur van de kussens op de bank. Ook de bloemenvazen en andere decoratie materialen kunnen voor kleur zorgen. 

Als je kiest voor een hele luxe woonkamer voorzien van betonlook is het wel aan te raden een muur te voorzien van een leuke frisse kleur die helemaal bij je past en die ook past in de trend van dat moment. Beton kan je daar altijd mee combineren omdat het een tijdloze uitstraling heeft. 

Wist je dat…

Wist je dat je beton ook makkelijk terug kan laten komen in de vloer? Je kan speciaal een vloer laten gieten. De vloer sluit dan helemaal aan bij de uitstraling van de rest van je huiskamer. Ook met het staal van de poten van de stoelen en de tafels kan je heel veel meer doen om de uitstraling nog meer uniform te maken. Deze zou je terug kunnen laten komen aan een leuk plankje aan de wand of in de lampen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %