Huis

Badkamer is een bijzondere ruimte in ons huis

Een fijne plek om te wonen is een eerste levensbehoefte. Je wilt je er kunnen terugtrekken uit de hectiek van werk en sociaal leven. Om er te ontspannen en tijd met je dierbaren door te brengen. Jouw domein waar jij het voor het zeggen hebt. Waar je zelfs na de prachtigste vakantie weer graag naar terugkeert. Want je eigen vertrouwde plek. Je woont en leeft er naar jouw zin en dat van je eventuele huisgenoten. De inrichting moet de jouwe zijn. Naar je eigen wensen en smaak richt je het in. Daarbij neemt een moderne badkamer een bijzondere plek in. Volgens makelaars scoort na de keuken, de staat van een badkamer hoge ogen bij de beoordeling van een woning voor huizenkopers. Deze bijzondere ruimte in je huis, waar je veel privé tijd doorbrengt vinden we belangrijk. Als het even kan richten we hem nieuw in naar onze eigen smaak en gebruikerswensen. 

Goed advies naast eigen ideeën

Als je toe bent aan de renovatie of verbouwing van je badkamer, dan heb je er al lang over gedroomd en over nagedacht. Misschien weet je al in grote lijnen hoe je het wilt hebben. Een online 3d ontwerp programma voor badkamers helpt je al  om tot een droombadkamer te komen. Dan hoeft het nog niet te gaan over de kleur tegel die je mooi vindt. Eerst begint de indeling en gebruik van de vaak beperkte ruimte. Waar plaats ik een bad, douche, wastafel en toilet? Vraag na deze plannen en grove ideeën advies van een professional. WAnt de kwaliteit van je badkamer wordt vooral bepaald door gebruiksgemak. De leidingen en afvoer zijn onzichtbaar maar cruciaal onderdeel. Waar plaats ik de lichtpunten, hoe regel ik voldoende ventilatie en op welke plek hoort het stopcontact? De vakmensen zien en weten belangrijke technische dingen waar jij aan voorbij gaat. Meestal gaan ze heel goed samen met je eigen kijk op een fijne badkamer.

Wie zelf niet handig is moet het overlaten aan de professional

Een onzichtbare lekkage is de nachtmerrie als je net alles nieuw in je badkamer hebt geïnstalleerd. Wie zelf heel handig en technisch is kan er een uitdaging in zien. De zelf verbouwde mooie badkamer is iets om trots op te zijn. Maar voor de meesten is het verstandig om vakmensen in te huren als de badkamer, of welke andere verbouwing dan ook, aan de beurt is. Deze specifieke ruimte vraagt om maatwerk en er komen veel werkgebieden bij elkaar. Loodgieterswerk aan de leidingen en kranen, tegelzetters voor fraaie vloeren en wanden en de schilder voor een mooie afwerking. Voorkom zo de frustratie en (financiële) ellende van en niet helemaal gelukte verbouwing. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %