Huis

4 x waarom kiezen voor elektrische rolluiken

Rolluiken zijn het meest ideale raamdecoratie voor in huis. Ze beschermen je privacy, houden je huis koel op een warme zomerdag en houden de warmte binnen op een koude winterdag. Tegenwoordig kun je rolluiken zelfs elektrisch krijgen: dat is luxe en praktisch in één. In dit artikel leggen we je vijf voordelen van elektrische rolluiken uit.

1. Natuurlijke koeling in huis

Wist je dat elektrische rolluiken een zontoetreding hebben van meer dan 90%? Dit geeft aan welk deel van de zonne-energie in de ruimte terecht komt. Hoe hoger het percentage, hoe minder snel het opwarmt. Een percentage van 90% kan de temperatuur tot wel zes graden celsius doen dalen. De lamellen van rolluiken kunnen gesloten of openstaan: gesloten zorgt voor een donkere kamer en open zorgt voor frisse lucht en licht. 

2. Lagere energiekosten

Elektrische rolluiken zijn de ideale oplossing om je energiekosten te verlagen. Dit komt omdat als het rolluik volledig naar beneden staat, er een stilstaande lucht buffer ontstaat. Een soort extra isolatielaag wat de warmte binnenhoudt en de kou buiten gedurende de wintermaanden. Dit betekent dat je minder stookkosten hebt. 

3. Meer privacy in huis

Elektrische rolluiken kunnen precies zoveel privacy geven als je zelf wilt. Dit komt omdat je de rolluiken half open kunt zetten, waardoor je licht binnen krijgt, maar er niet naar binnen gekeken kan worden. Ook houden rolluiken geluid tegen van buiten.

4. Inbraakpreventie

Niet alleen is het prettig dat de kou wordt buiten gehouden op winterse dagen, maar ook inbrekers breken niet graag in bij huizen met rolluiken. Dit komt omdat ze hierdoor niet precies weten wat er binnen ligt, dus kiezen zij eerder voor een huis waar geen rolluiken zijn. Met de rolluiken dicht op vakantie geeft dus een veel veiliger gevoel. Combineer dit met automatisch licht en de inbrekers zullen niet eens merken dat je op vakantie bent.

Comments are closed.

Next Article:

0 %