HuisTuin

Welke voordelen brengen solar wandlampen met zich mee?

Het is niet voor niets dat verlichting op zonne-energie steeds populairder wordt. Deze soort verlichting is milieuvriendelijk, kostenbesparend, draagbaar en doeltreffend. Je zult nooit meer teruggaan naar gewone verlichting wanneer je eenmaal verlichting op zonne-energie hebt geprobeerd.

Wanneer je naar de daken van gebouwen in grote steden kijkt, zie je waarschijnlijk een zwerm zonnepanelen. Zonnepanelen worden overal ter wereld gebruikt op erven van huizen en op andere plaatsen. De energie van de zon wordt omgezet in elektriciteit via zonnelampen.

Bij dit omzettingsproces worden allerlei onderdelen gebruikt, waaronder laadomvormers, omvormers, batterijen, zonnepanelen, en cellen. Elk van deze elementen speelt een vitale rol in het omzettingsproces.

De laadregelaar is nodig om overladen of ontladen van de batterij te voorkomen. Omdat zonne-energie in gelijkstroom wordt geproduceerd, moet ze in wisselstroom worden omgezet voor ze gebruikt kan worden. Zonder de omvormer is zo’n omzetting onmogelijk. De batterij heeft anodes en kathodes die de chemische reactie mogelijk maken. Om te garanderen dat fysieke aanraking de prestaties van de batterij niet schaadt, is ze omhuld door een plastic of metalen behuizing.

Zonnelampen zien er ook nog eens mooi uit! Online vind je allerlei lampen: van een prachtige solar wandlamp tot het kopen van buitenlampen op zonne energie eenvoudig gemaakt.

Wat is het mechanisme van solar wandlampen?

De zonnecel, ook wel fotovoltaïsche cel genoemd, zet het licht van de zon om in de elektrische stroom die nodig is voor verlichting. Meerdere kristallijne siliconenlagen en chemicaliën vormen de zonnecel. Dit zijn de ingrediënten die nodig zijn om talrijke lagen van positief geladen ruimten en negatief geladen elektronen te maken. Als het licht op de zonnecel schijnt, stimuleert het de negatief geladen elektronen en duwt ze naar de positief geladen gebieden. De elektronenstroom wordt in de vorm van elektriciteit overgebracht door de gebieden met positieve lading. De stroom wordt via de draden van de zonnecel naar de batterij gestuurd. Deze stroom wordt in de batterij opgeslagen voor de hele dag.

In de avonduren, wanneer de zon onder is, wordt het zonlicht niet meer in energie omgezet. De fotoreceptor in het zonnelampje detecteert de duisternis op dit moment, waardoor het lampje aangaat. De batterij levert dan de nodige energie voor de verlichting ’s nachts.

Milieuvriendelijk

Sensor wandlampen op zonne-energie spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de destructieve koolstofuitstoot van de wereld. Voor de ontwikkeling en het ontwerp van deze lampjes werden hernieuwbare energiebronnen gebruikt. Gewone lampen bevatten kwik en xenon, die beide het milieu vervuilen. Omdat sensor wandlampen geen gevaarlijke bestanddelen, zoals kwik of xenon bevatten, vervuilt hun afval ons milieu niet.

Bewegingssensorlampen voor muren op zonne-energie zenden geen UV of infrarode stralen uit, in tegenstelling tot gewone lampen. Daardoor heeft ze geen negatieve invloed op onze gezondheid. Zelfs het aanraken van de lichtbundel van de zonnelamp is niet gevaarlijk.

Veilig en draadloos

Er is geen kabelverbinding op de solar wandbewegingslampen. Dit is een belangrijk veiligheidskenmerk voor jongeren, honden, gasten, of iedereen die zich in de buurt van het licht beweegt. Looplampen op zonne-energie hebben ook het voordeel dat ze niet vatbaar zijn voor oververhitting. Deze lampjes kunnen bijna overal geïnstalleerd of geplaatst worden.

Comments are closed.

Next Article:

0 %