Inspiratie

Alle voordelen van een wijnklimaatkast op een rijtje

Drink jij ook altijd het liefst een glaasje wijn, maar heb je nog geen wijn kast in huis? Dat is zeker een gemis! Een wijnkast is namelijk een goede investering waar je veel voordeel uit kunt halen. Een wijnkast heeft misschien een beetje een chic imago, maar als je een echte wijnliefhebber bent is een wijnkast zeker een must. Ben jij wel geïnteresseerd in een wijnkast in huis? Lees dan snel alle voordelen!

Zorg voor een eyecatcher in huis

Het eerste voordeel heeft niet te maken met de vele functies van een wijnklimaatkast, maar met het uiterlijk. Een wijnkast is namelijk een echte lust voor het oog. Een wijnkast geeft jouw interieur een zeer chique uitstraling. Zo staat een wijnkast erg mooi in de keuken of in de voorraadkast. Je kunt er op een stijlvolle manier jouw wijnen mee presenteren voor jouw gasten en dankzij de glazen ramen kun je nog steeds jouw voorraad wijn bewonderen. 

Een constante temperatuur

Wijn kan langer bewaard worden als het bewaard wordt onder een constante temperatuur. De wijn blijft namelijk langer goed wanneer er niet te veel temperatuurschommelingen zijn. Daarnaast zorgt een wijnkast, naast een constante temperatuur, ook voor de ideale temperatuur. Onder kamertemperatuur rijpen wijnen vaak te snel, waardoor de wijnen minder lang houdbaar zijn. 

Voorkomt tocht

Naast dat de temperatuur de wijn kan beïnvloeden, kan ook tocht de wijn beïnvloeden. Tocht heeft namelijk een negatieve invloed op de fles. De wijn kan zich hierdoor niet goed meer ontwikkelen. De wijn wordt in dit geval als het ware verkouden. Een wijnkast creëert een tochtvrije bewaarplaats met een optimale luchtvochtigheid om dit te voorkomen. Deze luchtvochtigheid voorkomt ook gelijk dat de kurk van de fles uitdroogt. Een kurk die uitgedroogd is zorgt ervoor dat er te veel lucht bij de wijn kan komen, waardoor de wijn gaat oxideren en minder lekker zal smaken. 

Geef zonlicht en trillingen geen kans

Nog een voordeel van een wijnkast is dat zowel zonlicht als trillingen geen kans krijgen. Zonlicht zal de smaak van de wijn niet ten goede komen, evenals de kleur. Een wijnkast heeft een glazen deur met een UV-filter, waardoor UV-licht hier niet doorheen kan. Trillingen zijn voornamelijk slecht voor oude wijnen. Een wijnkast zal alle trillingen, bijvoorbeeld van het verkeer buiten of het traplopen, opvangen, waardoor ook de trillingen geen invloed meer zullen hebben op jouw wijnvoorraad. 

Comments are closed.

Next Article:

0 %