Huis

5 tips om je huis beter te beveiligen

Als je er niet bent wil je geen ongenode gasten bij je huis. Je huis moet veilig zijn en veilig blijven. We geven je hier 5 tips om je woning beter te beveiligen. Dat geeft een prettig gevoel. En bespaart geen kosten.

Ramen en deuren dicht

Het is uiteraard altijd verstandig ramen en deuren te sluiten als je niet thuis bent. Veel mensen hebben de gewoonte de ramen bijvoorbeeld op een kier te laten. Of de achterdeur open te laten voor iemand die later thuis komt. Doe dat niet. Doe gewoon altijd je ramen en deuren dicht. De doorgewinterde inbrekers hebben aan een kiertje namelijk al voldoende om binnen te komen en hun slag te slaan. Er zijn beveiligingssensoren die aangeven als er in je huis een raam geopend wordt. Het zou een optie kunnen zijn.

Signalen van aanwezigheid

Door signalen van aanwezigheid te geven, schrik je inbrekers af. Door met smart home te werken, kun je daarvoor zorgen. Maak een tijdschema voor je verlichting, zodat de verlichting op gezette tijden aan gaat. Zo lijkt het alsof er steeds mensen in het huis aanwezig zijn, terwijl je in werkelijkheid wellicht gewoon ergens aan het strand ligt. Signalen van aanwezigheid zijn voor inbrekers signalen toch vooral weg te blijven.

Veilig sleutels ophangen

Iets anders; nog steeds hebben mensen ergens achter of voor hun huis een plek waar ze de sleutels neerleggen. Dat hebben ze zo afgesproken. Het gaat dan om bijvoorbeeld in of onder een bloempot. Doe dat echter niet. Dat is namelijk veel te riskant. Er zijn op de markt handige kluisjes beschikbaar die je aan de buitenkant van de muur kunt plaatsen en die je opent met bijvoorbeeld een cijferslot. Is veel veiliger en werkt perfect.

Sleutels uit het slot

Natuurlijk haal je altijd de sleutels uit je slot. Maak er geen gewoonte van de sleutels in het slot te laten. Je bent dan niet de eerste die het zo inbrekers wel erg gemakkelijk maakt door de sleutels aan de buitenkant in het slot te laten. Laat je de sleutels nou per ongeluk eens aan de binnenkant in het slot en ben je buitengesloten, laat dan zo snel mogelijk slotenmaker Dordrecht langskomen. Die kan je weer toegang tot je huis geven.

Veilig hang- en sluitwerk

Het is in alle gevallen verstandig om te kiezen voor het beste hang- en sluitwerk. Maak eens een afspraak met slotenmaker Goes en laat die eens naar je hang- en sluitwerk kijken. Als geen ander is een dergelijke specialist in staat te beoordelen of je sloten nog voldoen aan de eisen van nu. Is dat niet het geval, laat ze dan vervangen voor hang- en sluitwerk dat wel voldoet aan de veiligheidseisen. Goed hang- en sluitwerk is het halve werk wat betreft veiligheid. Bespaar hier dan ook nooit op.

Comments are closed.

Next Article:

0 %