Tuin

Welk soort kunstgras past in mijn tuin?

Een gazon onderhouden kan een karwei zijn, dus is het geen verrassing dat kunstgras aan populariteit wint. Maar met zo’n ruime keuze aan fabrikanten en producten, kan het kiezen van het beste kunstgras voor je tuin ontmoedigend worden. Er zijn veel verschillende eigenschappen die je goed moet bekijken voor je een aankoop doet. Je zult ook moeten bedenken waarvoor je je kunstgrasveld precies wilt gebruiken. 

Dus hoe weet je welk type gras aan je behoeften zal voldoen? En waar moet je precies op letten als je kunstgrassen vergelijkt? De juiste beslissing voor het meest geschikte type kunstgras resulteert in een fantastisch kunstgrasveld. Jouw grasveld ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het bespaart je ook uren onderhoudswerk en gaat lang mee in de toekomst. Het belangrijkste om te onthouden is dat het van vitaal belang is om naar meer dan alleen de esthetiek van kunstgras te kijken. Het is namelijk gevaarlijk om een product te kiezen dat gebaseerd is op deze basis. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten kunstgras die verkrijgbaar zijn.

Natuurlijk moet het gras er goed uitzien, maar het moet ook goed presteren

Om teleurstelling te voorkomen, is het zaak om kunstgras nader te bekijken zodat je een verstandige investering kunt doen. Informatie om kunstgras te leggen opzoeken is essentieel. 

Allereerst: waarvoor wil je jouw kunstgazon gebruiken?  Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het kiezen van het beste kunstgras voor je tuin. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras en ze hebben allemaal verschillende sterke en zwakke punten. Dit heeft ermee te maken dat de verschillende soorten ontworpen zijn voor verschillend gebruik. Zo zijn sommige grassoorten gemaakt om slijtvast te zijn. Meestal houdt dit in dat ze van polyamide (een kunststofvezel van nylon) gemaakt zijn. Nylon kunstgras is echter minder zacht dan polypropyleen of polyethyleen, twee andere soorten kunstvezel die bij de fabricage van kunstgras gebruikt worden. Nylon is trouwens ook duurder. Als je kunstgazon weinig belopen zal worden, zou het dus niet nodig zijn een gazon van nylon vezels te kiezen. Het is wel de ideale optie wanneer jouw gezin veel tijd doorbrengt in de tuin. 

Over het algemeen zijn er vijf belangrijke types voor een kunstmatig gazon

  • Sier- en showgazon is een kunstgazon met weinig verkeer, bedoeld om de esthetiek van een tuin te verbeteren en tegelijk het onderhoud drastisch te verminderen.
  • Huisdiervriendelijk gazon betreft gazon waarop veel gelopen wordt en dat eveneens urine en uitwerpselen kan verwerken.  
  • Familiegazon en/of speelplaats is een kunstmatig gazon dat het hele jaar intensief gebruikt wordt. 
  • Gazon voor tuinfeestjes en amusement gaat over een plek die af en toe intensief gebruikt wordt. Ook moet het gazon bestand zijn tegen morsen en vlekken. 
  • Alleskunner betekent dat dit gazon een combinatie is van alle bovenstaande opties. Dit is het juiste kunstgras voor elke tuin.

Kunstgras kan op een rol gekocht worden of op maat gesneden. Het is geprijsd voor verschillende budgetten en verkrijgbaar in een reeks ontwerpen en lengtes. Wanneer je verschillende lengtes samenvoegt om een groter oppervlak te bedekken, gebruik je hierbij een verbindingsset. Dit moet je nog wel extra aanschaffen.

Comments are closed.

Next Article:

0 %