Tuin

Waar groeien steigerhouten bossen?

Ga jij binnenkort een tuinset, kast of loungebank van steigerhout kopen? Steigerhout is een populair materiaal dat door steeds meer mensen in hun inrichting wordt toegepast. De robuuste uitstraling en fraaie grijze kleur maken steigerhout tot een gewild product. Maar wat is het precies? Waar komt het vandaan? En waar kun je meubels van steigerhout het beste aanschaffen? In dit artikel vertellen we je meer over het natuurlijke steigerhout van VanLonden.com.

Waar komt steigerhout vandaan?

Er bestaan geen steigerhouten bomen. Steigerhout is namelijk vurenhout dat eerst jaren op bouwsteigers wordt gebruikt, voordat de meubelmakers van VanLonden.com er meubelen van maken. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar, een boom uit de dennenfamilie die vooral in Noord-Europa voorkomt. Het is één van de meest gebruikte houtsoorten voor bouwprojecten in Nederland. Nadat vurenhout jaren in de bouw dienst doet, krijgt het de mooie grijze kleur die je van steigerhout verwacht en worden er meubels van gemaakt. Steigerhout is dus een echt recycleproduct. Er worden geen nieuwe bomen voor gekapt.

Waarom is steigerhout zo populair?

Door de jaren heen is er veel veranderd aan de manier waarop we onze huizen inrichten. Vroeger was het normaal om meubelen te kopen die allemaal dezelfde stijl hadden. De boekenkast, eettafel en koffietafel hadden bijvoorbeeld allemaal dezelfde kleur of hoorden zelfs bij dezelfde set. Tegenwoordig doen we het anders. Tweedehands winkelen is al jaren in de opmars, omdat we duurzaamheid en milieubewustheid met zijn allen steeds belangrijker vinden. Daarbij maakt het ons niet meer uit of al onze meubels bij elkaar passen. Verschillende stijlen zijn juist gezellig! Steigerhout voldoet aan de behoefte om te winkelen op een manier die rekening houdt met mens en natuur. Daarbij kun je meubels van steigerhout met allerlei andere materialen combineren.

Waar vind je de beste steigerhouten meubelen?

In Oosterhout ligt de loods van VanLonden.com, waar je niet aan de geur van versgezaagd steigerhout ontkomt. Loop je er binnen, dan zie je stapels steigerplanken liggen en hoor je de geluiden van ambachtslieden die hard aan het werk zijn. Als klant heb je over de meubels die zij maken het meeste zeggenschap, want VanLonden.com doet aan maatwerk. Heb je zelf ideeën voor het ontwerp, de afmeting of de kleurafwerking van je meubelen, dan ben je bij VanLonden.com aan het juiste adres. Wil je meer weten over duurzaam, milieuvriendelijk steigerhout? Bezoek dan de website van VanLonden.com.

Comments are closed.

Next Article:

0 %