Tuin

Tuinmeubeltrends van 2022

De zomer komt er weer aan en voor je het weet is het alweer tijd om je tuin loungeproof te maken. Hier hoort natuurlijk ook een heerlijke set tuinmeubelen bij. Ga je voor een loungebank om lekker op te kunnen genieten van de zon? Of kies je liever voor een praktische tafel met fijne stoelen om lekker met vrienden aan te kunnen eten en borrelen? In dit artikel vertellen wij je graag over de trends van 2022 als het gaat om tuinmeubelen. 

  1. Duurzaamheid

Duurzaamheid staat ook in 2022 centraal. We gaan massaal steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid, recyclen en het milieu. Tegenwoordig worden meubels ook steeds vaker gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam hout of gerecycled staal. Een nieuw tuinmeubel kopen kan natuurlijk altijd, maar met een likje verf zou je ook je oude meubels kunnen hergebruiken. Dit scheelt geld, maar is ook heel goed voor het milieu. Hierdoor hoeft er geen nieuwe set gemaakt te worden. Je kunt je oude meubelen bijvoorbeeld opschuren en opnieuw lakken of verven met een fris kleurtje. Wil je echt een nieuwe set hebben? Dan kun je je oude set verkopen op sites als Marktplaats of aanbieden aan de kringloopwinkel. Zo maak je iemand anders weer blij met jouw meubels. Dit kan natuurlijk ook andersom; als jij op zoek gaat naar een nieuwe set, kun je ook eens een kijkje nemen in de kringloopwinkel of tweedehands websites. 

  1. Rond, ronder, rondst

Nu we weer mensen mogen ontvangen vinden we het belangrijk dat we iedereen kunnen aankijken aan tafel. Gezelligheid, sfeer en samenzijn is belangrijker dan ooit. Er is dan ook een duidelijke trend te zien met de ronde vormen. Ronde tafels, stoelen met rondingen in plaats van hoeken en ronde accessoires. Rond, ronder rondst! Het grote voordeel van ronde meubelen is dat het compacter is en hierdoor minder ruimte inneemt. Ideaal dus voor wanneer je een wat kleinere tuin hebt of liever geen grote meubelen wilt hebben. Je zet er simpelweg een stoeltje extra aan en iedereen blijft gelijk aan elkaar. Bovendien zijn de ronde vormen helemaal in lijn met de steeds populairder worden organische en botanische tuininrichting. 

  1. Modern chique

Een stijl die veelvuldig terugkomt in vele tuinen is ´Modern Chique´. Deze tuinmeubelen bestaan over het algemeen uit zwarte aluminium onderdelen in combinatie met een lichtere kleur hout. Deze stijl wordt vaak gecombineerd met veel comfort en is dus echt iets voor je nieuwe loungeset! Heerlijk dikke kussens voor optimaal comfort, minimalistische afwerkingen en extra brede armleuningen. Alles om in je tuin ultiem te relaxen, loungen en genieten. Je kunt je nieuwe set goed combineren met andere luxueuze items, zoals een vuurtafel voor de lange zomeravonden.

Comments are closed.

Next Article:

0 %