Tuin

Tips voor het laten plaatsen van een overkapping

Als jij graag in de tuin zit, dan is een overkapping natuurlijk wel een fijne toevoeging. Vooral tijdens de warme zomerdagen, kun jij je op deze manier even lekker terugtrekken en hoef je niet de hele tijd in de zon te liggen. Een ander voordeel wat een overkapping met zich meebrengt, is dat je er ‘s avonds ook een stuk langer onder kunt blijven zitten. Vooral wanneer de wanden dichtzijn, zal de wind er niet zo makkelijk onder door kunnen waaien. Hierdoor kun je wellicht net dat uurtje extra buiten kunt zitten. Ook wanneer het regent, kun jij lekker buiten zitten. Ideaal als je een glazen wand hebt, zodat je lekker de tuin in kunt kijken. Hieronder geven we een aantal tips. 

De afmeting

Het is verstandig om goed na te denken over de afmeting van je overkapping. Vooral wanneer je een wat kleinere tuin hebt, zit je er ook niet op te wachten dat je straks helemaal geen plek over hebt om in de tuin te zitten. Zorg er daarom dus voor, dat je voor jezelf goed weet wat je exact wilt. Zo kun je kiezen voor een overkapping die over de gehele breedte van je tuin wordt geplaatst, maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de helft. Kortom, je kunt voor veel verschillende modellen kiezen. Wel is het goed vooraf goed na te denken over wat je er allemaal onder wilt zetten. Daarnaast kun je kiezen voor een dichte overkapping, maar ook voor een open overkapping. 

Dak

Je kunt voor het dak van je overkapping uit meerdere materialen kiezen. Je kunt kiezen voor een plat dak die is voorzien van een epdm dakbedekking. Het is wel belangrijk dat je dan de randen afwerkt met epdm kit. Uiteraard kun je ook kiezen voor een schuin dak. Heb je het idee om ook zonnepanelen te plaatsen, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een schuin dak. Zo kun je de zonnepanelen op een dusdanige manier plaatsen, dat ze optimaal rendement kunnen geven. Zo doe je niet alleen iets goeds voor het milieu, maar bespaar je ook direct op je maandelijkse vaste lasten. Kortom, een echte win-win dus.

Budget

Je kunt het met een overkapping natuurlijk zo gek maken als dat je het zelf wilt. Echter is er natuurlijk voor de meesten van ons wel een bepaalde grens. Je doet er daarom dus ook goed aan om voor jezelf een budget af te spreken. Je hoeft het immers ook niet allemaal in één keer te doen. Wel is het verstandig om ervoor te zorgen dat het dak afgewerkt is. Dat betekent zowel daktrimmen als ook epdm dakbedekking aanbrengen. Eventueel het dichtmaken van de wanden kan in een later stadium, mocht dit nu financieel niet haalbaar zijn.

Comments are closed.

Next Article:

0 %